Verizons IT-trender för 2016
Hem Nyheter Verizons IT-trender för 2016

Verizons IT-trender för 2016

Publicerat av: Redaktionen

Under 2016 fortsätter den digitala revolutionen med full kraft. För att organisationer optimalt ska kunna utnyttja denna till sin fördel krävs grundläggande förändringar bl a inom dess företagskultur, drifthantering och infrastruktur. Följande trender kommer att prägla IT-användandet under 2016, förutspår Verizon.

 it-trend

  1.  Kundernas krav styr företagens utveckling. Arbetet med att etablera nya ”back-office”-affärsprocesser för att möta kundernas behov, kommer att förändra företagens arbetsmetoder. Inte minst Big Data på detaljnivå kommer att spela en allt mer avgörande roll för att företagen ska kunna möta slutanvändarnas behov.

 

  1. Hastigheten avgör. Att vara ”först på plan” blir mer avgörande än någonsin tidigare. De företag som snabbt och konsekvent klarar av att hantera flexibla processer kommer att knyta till sig såväl viktiga kunder, som samarbetspartners och anställda.

 

  1. Nätverkskonvergens. Ett nätverk har tidigare uppfattas som en enkel väg att transportera data över. Nu väntas nätverket alltmer fungera som ett verktyg för att utföra en mängd olika tjänster, som t ex kommunikation, video och andra ”layer 7”-lösningar. Under 2016 väntas säkerhets- och molntjänster i högre grad bli en del av själva nätverket.

 

  1. Gör det åt mig – jag betalar! (DIY är förbi). Kunddrivna affärsmodeller och IT-tjänster blir allt mer komplicerade. Globala företag använder idag ofta flera molnlösningar och nätverk, vilket innebär ökade systemsäkerhetsrisker. Därför måste företag fokusera ännu mer på sin kärnverksamhet och betala för att pålitliga leverantörer gör de säkerhetsuppdateringar som krävs.

 

  1. Det krävs ett ekosystem. Såväl ”gör-det-själv”-strategier som ”one size”-lösningar är på väg bort. I dag krävs en symbios av olika teknologier för att organisationer ska fungera. Leverantörer som smidigt kan integrera olika tjänster i ett övergripande IT-system blir allt viktigare.

 

  1. Resultat är A och O. Kraven på företag att ständigt förbättra sina resultat fortsätter att öka, vilket sätter stor press på att leverantörerna kan erbjuda lönsamma och smidiga IT-lösningar. Affärsresultaten kommer att vara direkt relaterade till IT-leverantörernas arbetsprestationer.

 

  1. En uppkopplad värld stöds av artificiell intelligens och Virtual Reality. Vi kommer att se alltfler uppkopplade enheter inom alla områden. Maskinerna kommer inte längre bara kommunicera med varandra, utan även i större utsträckning interagera med oss människor. Teknologiska framsteg inom artificiell intelligens och Virtual Reality kommer att spela en allt viktigare roll för företag.

 

  1. Digital integritet och regleringar. I en värld där ”the bad guys” blir bättre och bättre på IT är det viktigare än någonsin för företag att hitta effektiva strategier för att hitta en balans mellan tillväxt och säkerhet.

 

  1. Vi kommer under 2016 att få se flera större säkerhetsöverträdelser.  Säkerhetsvinnarna under 2016 kommer att vara de som har möjlighet att utveckla flexibla och analysbaserade säkerhetsstrategier för sina IT-system, för att snabbt identifiera brister och sårbarheter, upptäcka intrång och snabbt hindra åtkomst.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>