Vertiv lanserar två nya produkter anpassade för snabb uppbyggnad av datacenter i Sverige

Vertiv lanserar idag två nya produktfamiljer som gör det enklare, mer effektivt och snabbare att implementera datacenterfunktioner i hela nätverket.

Vertiv lanserar två nya produkter anpassade för snabb uppbyggnad av datacenter i Sverige 1Vertiv SmartMod, SmartMod MAX och Power Module.

Vertiv SmartMod är ett komplett modulärt produktsortiment som är lätt att konfigurera och kan beställas som enhetlig produkt. Den ger mer plats i datacentret och har betydligt lägre installationskrav än traditionellt uppbyggda datacenter. Fördelarna med plug and play är att det endast tar några dagar att installer. Problem med kvalitet undviks då komponenterna integreras och testas externt i förväg.

Power Module – en portfölj av produkter som integrerar elinfrastruktur. Det väderbeständiga Power Module-höljet är lätt att transportera och skyddar de invändiga komponenterna som omfattar den högpresterande UPS-enheten Liebert EXL S1 och batterier. Dessutom säkerställer dess värmehanteringssystem Liebert PDX att utrustningen upprätthåller optimala driftsförhållanden, vilket förlänger dess livslängd. Precis som med SmartMod levereras Power Module utrustad med en i förväg integrerad Liebert MC-mikrokanalskondensator för utomhusbruk. Extern kylning behöver inte längre installeras på plats och minskar tiden från leverans till start av systemen.

Vertiv SmartMod och Power Module är utformade för att uppfylla ökade krav från kunder.

De kan komplettera och i vissa fall helt ersätta behovet av traditionellt uppbyggda anläggningar.

– Det finns ett ökande behov av en flexibel datacenterinfrastruktur – både med avseende på golvyta och strömförsörjning – som snabbt kan implementeras med samma konsekventa design i flera regioner, säger Viktor Petik, Vice President för Global Solutions hos Vertiv i EMEA. Med SmartMod och Power Module bygger Vertiv vidare på sina beprövade erfarenheter av att utforma anpassade modulära datacenter åt kunder över hela världen och vi kan nu förstärka detta utbud med ytterligare fördelar såsom standardisering, kostnadssäkerhet och en gemensam användarupplevelse.