Vestas Wind Systems väljer tjänsteföretaget Wipro

Wipro Stockholm, Sverige och Bangalore, Indien det ledande globala tjänsteföretaget inom IT-, konsult- och affärsprocesser, meddelade idag att de har valts ut av Vestas Wind Systems A/S som sin strategiska IT-partner för arbetsplatstjänster.

Vestas kärnverksamhet består av utveckling, tillverkning, försäljning och underhåll av vindkraftverk. Företaget har levererat vindkraftlösningar i över 75 länder.

wipro
Carl-Henrik Hallström, nordenchef för Wipro Limited

Wipro kommer att erbjuda sin egen lösning LiVE Workspace till Vestas som en del av detta fleråriga engagemang. Lösningen syftar till att möjliggöra en enastående upplevelse för användarna, samtidigt som datasäkerheten garanteras och användarna får tillgång till sina tjänster – var som helst, när som helst och på vilken enhet som helst. Detta kommer att hjälpa Vestas att optimera kostnaderna, samtidigt som deras 20 000 anställda, spridda över 75 länder får en användarcentrerad och energieffektiv arbetsplats, med smarta system, som kommer att öka affärsrörlighet och samarbete. De smarta systemen omfattar automatisk övervakning för snabbare åtgärder, automation och artificiell intelligens som i förebyggande syfte minimerar störningar samt en flexibel infrastruktur dygnet runt.

– För att uppfylla vår strategi för lönsam tillväxt, tror vi på Vestas att IT-stödet måste vara affärsinriktat, säger Torben Høeg Bonde, CIO på Vestas Wind Systems . Vi har en vision att skapa en smidig och framtidssäker arbetsplats-plattform för alla våra 20 000 anställda. Med Wipro som vår strategiska partner, tar vi ett viktigt steg för att uppfylla vår ambition mot en Internet-centrerad IT-arkitektur.

– Wipro har valts av Vestas som strategisk IT-partner för att förändra deras arbetsplatser, som en del av sin digitala resa”, säger N. S. Bala, VD, Manufacturing & Technology SBU, Wipro Limited. I detta fleråriga engagemang kommer vi att utnyttja vår starka förståelse för tillverkningsindustrin, i kombination med vår förmåga att transformera arbetsplatsen där det handlar om att förbättra slutanvändarens upplevelse för Vestas anställda. Den här affären markerar början på en strategisk relation mellan Wipro och Vestas och kommer att utgöra grunden för ett innovativt teknikprogram som kommer att stärka Vesta ledande position i branschen.

– Wipro är glada över att väljas som en strategisk partner i Vestas omvandlingsarbete för att skapa nästa generations arbetsplats, säger Carl-Henrik Hallström, nordenchef för Wipro Limited . Efter att nyligen ha valts för flera transformerande engagemang i Norden, inklusive Vestas i Danmark, har Wipro etablerat sig som en självklar partner för nordiska företag som vill förnya sig i den digitala tidsåldern.

Post Comment