Vi besökte kulan under evenemangets första dag – Dustin Expo 2016

Dustin Expo öppnade portarna igår under tre dagar. Vi fick en rundvandring på morgonen, vi besökte några av utsällarna för att höra deras nyheter Det är ett arrangemang för både konsument och företagande, de två första dagarna är mässan endast för företagskunder.

Dustin
Dustins marknadsdirektör, Caroline Rudbeck

Under lördagen släpps konsumenter in. Fördelningen är logisk med tanke på att återförsäljaren har 90 procent av sin omsättning från företagskunder. Utöver mängder av mer eller mindre kittlande produkter bjöds också seminarier med talare som Magnus Knight prata om laganda, Frida Boisen expert inom digitala världen samt Daniel Antonsson gav oss inblick i det Globala ansvaret.

På rundvandringen besökte vi några montrar tillika leverantörer, för att ta dela av deras nyheter. Innan vandringen gav Dustins marknadsdirektör Caroline Rudbeck, en update och välkomnade oss. Dustin finns i alla nordiska länder med totalt 900 anställda. Dustin Expo har som tidigare år 80 utställare med cirka 100 varumärken, för den person som är djup blodat intresserad av teknik och prylar, får nog lägga de tre dagarna för det är mycket att se, känna och klämma på. En viktig del av arrangemanget är även seminarierna som rullar parallellt med utställningen.

Avslutningsvis säger Torbjörn den starka trenden i år är Mobilitet och Säkerhet. På rundvandringen, fick vi trenden från fem leverantörer.

Lenovo – Yoga denna ultralätta 2-i-1-enhet Lenovos senaste version av ThinkPad X1 Carbon

X 1 Yoga fick pris i Las Vegas nyligen. En sann ultralätt bärbar med fin finish och med bättre tangentbordslayout och känsla än tidigare, vikbar 360 grader för att datorn ska kunna användas som surfplatta. Det som fascinerade mig var att tangentbordet drogs in samtidigt när man vänder Yogan. Tre ord på den starkt, form och funktion.

 

HP – Kurvig allt-i-ett-dator

HP tillhörde de första datortillverkarna på Windows-sidan att utmana Apples iMac med allt-i-ett-datorer, men det har inte alls lossnat för denna datortyp på samma sätt som de bärbara 2-i-1-prylarna som vi översvämmas med. HP framhärdar och har bland annat en rätt tjusig böjd och ultrabred modell, Envy 34. Den inbjudande skärm känns verkligen gigantisk på bredden, men smaklig och en trevlig design av den väl avvägda böjningen. Det är  ingen budgetpryl. Ett prisexempel är 25 000 kronor med Core i7-processor, Nvidia GeForce GTX 960-grafik, och både SSD och traditionell hårddisk för en kombination av snabbhet och lagringsutrymme.

 

Intel – rörelse- & djupkänsliga kamerateknik

Intels nya RealSense-kameror läser av ansikten och kroppsdelar och kan användas på många olika sätt för rörelse- och röststyrning, men också för att modellera ett ansikte på en 3D-kropp. Man skulle på sikt kunna tänka sig applikationer inom modeshopping på nätet. Tänk dig till exempel att kunna hålla upp handen framför datorn och sedan få korrekta förslag på passande handskar, prova ut glasögon eller andra accessoarer till ditt ansikte.

Kamerateekniken finns bland annat i en Asus Zen AiO Pro-dator, som håller samma kamerateknik och användes också till spelet Tanked!  Där spelplanen, är en grop med sand, formas med händerna och sedan översattes till spelet. Dock tog spelet slut rätt snabbt.

 

Samsung -nya Galaxy S7-telefoner, VR och 360°-kamera

Samsung fanns på plats för att visa sina nya Galaxy S7-telefoner, den tillhörande Gear VR-hjälmen och även den i 360 grader filmande kamera som kommer att släppas framåt sommaren. Ni har säkert redan sett 360-gradersfilmer som man kan vrida sig runt i på mobilen eller i webbläsaren – som ger en känsla av att verkligen vara på plats där något händer – men att skapa sådana har hittills krävt dyr teknik med speciallösningar som massor av GoPro-kameror monterade i olika vinklar.

 

Philips – Ambilux-TV är en designdröm för den kräsne konsumenten och TV-tittaren

Philips visade för första gången i Norden upp sin Ambilux-tv, en teknik som med nio små skärmar på tv:ns baksida projicerar upp Ambilight ett sken från TV:s baksida mot väggen, som matchar och förstorar bilden på skärmen för en verkligt uppslukande upplevelse. Med en kombination av Android och fler nya appar. Denna skönhet kommer att finnas på marknaden i April.

 

[slideshow_deploy id=’12206′]

 

 

 

 

 

Post Comment