Videokameran raket i januariförsäljningen

videokamera-200px-sqrVideokameran är den stora vinnaren i kanalens januariförsäljningen, visar Elektronikbranschens senaste rapport.

Försäljningen av videkameror ökade med nästan 30 procent jämfört med januari 2014. Det är nästan dubbelt så stor förändring som tvåan i förändringsligan, som är ljudprodukter. De ökade med drygt 16 procent. Stora tv-apparater fortsatte också att sälja bra och ökade med nästan 15 procent. Alla siffror avser antal sålda enheter.

– Förra året var det spelkonsoler som stack ut, men vinterns stora överraskning är videokameror. Från att ha haft det riktigt tungt, har de senaste månaderna visat fin försäljning. I januari 29 procent bättre än i fjol, säger Klas Elm, vd ElektronikBranschen.

Totalt fortfarande minus

Totalt ligger dock försäljningen räknat i värde under förra årets januari. Visserligen inte med mer än 2,1 procent, men dock. Två kategorier som drar ner helheten är surfplattor och faktiskt tv sett till hela segmentet (alltså även mindre apparater).

Bärbara datorer tog revansch på surfplattorna, som gick om bärbara i försäljning under 2013. Under januari ökade dessa med närmare 8 procent medan plattorna minskade med lika mycket.

Post Comment