VIEW Ledger och PrimeQ går samman
Hem NyheterFöretagsnyheter VIEW Ledger och PrimeQ går nu samman

VIEW Ledger och PrimeQ går nu samman

Publicerat av: Redaktionen

Tillsammans med PrimeQ fortsätter nu VIEW sin starka tillväxt i Norden.

Sammanslagningen innebär att bolagens erbjudande för tjänster inom redovisning, lön, affärssystem och rådgivning förstärks kraftigt.

Samtidigt breddas verksamheten i hela Norden genom att PrimeQs affärsområden IT, telefoni, beslutstöd och e-handel tillkommer. 

Formellt innebär förvärvet att VIEW köper alla aktierna i PrimeQ. Nuvarande ägare i PrimeQ väljer att återinvestera och blir delägare i det sammanslagna bolaget. 

Ett viktigt steg mot att bli Nordens ledande AccounTech bolag 

– Vårt mål är tydligt. Vi ska bli Nordens ledande aktör inom AccounTech och IT.
Dit når vi genom att ständigt vara lyhörda för våra kunders behov, utforska ny teknik samt utveckla nya tjänster och produkter. Genom att gå samman med PrimeQ tar vi ett strategiskt viktigt steg framåt. De kommer in med mycket intressanta produkter och en stark teknisk specialistkompetens som stärker oss på IT-området. Tillsammans med ekonomitjänsterna får vi ett unikt erbjudande för våra gemensamma kunder i Norden, säger John Hugosson, koncernchef i VIEW Group.
 

Gemensam vision och stor nordisk potential  

VIEW Ledger och PrimeQ går samman

Från vänster: John Hugosson, koncernchef VIEW Group, Claes Völcker, koncernchef, PrimeQ AB, Joseph Mogefors, VD VIEW Ledger AB

– PrimeQ väljer att gå samman med VIEW för att vi ser en stor potential i vad vi kan göra tillsammans. Vi har samma värdegrund vilket innebär att vi har medarbetarna i fokus och närhet till kunderna. PrimeQ har byggt ett unikt koncept kring ekonomitjänster, IT och systemlösningar och tillsammans med VIEW kan vi utveckla detta ytterligare. Vi ser också stora möjligheter i att samarbeta på nordisk nivå, säger Claes Völcker, koncernchef på PrimeQ. 

Mer sofistikerade lösningar  

– Att få jobba tillsammans med många nya kompetenta kollegor från PrimeQ är något som vi är både glada och stolta över, säger Joseph Mogefors, vd för VIEW Ledger AB och fortsätter: 

– Vi har länge haft som mål att erbjuda ett bredare tjänsteutbud inom IT och med PrimeQ får vi tillgång till unik kompetens som hjälper oss att möta kundernas efterfrågan. PrimeQ har flera egna produkter, exempelvis beslutstöd, som gör att vi kan erbjuda ännu mer sofistikerade lösningar till kunderna som kan få full kontroll på sin verksamhet.  

Sammangåendet innebär större lokal närvaro på den svenska marknaden med kontor i Stockholm, Västervik, Kalmar, Malmö, Lund, Motala, Västerås och Norrköping. Totalt kommer företaget i Sverige att ha drygt 200 medarbetare och omsätta ca 275 MSEK.  

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>