Viewsonic nysatsar i Sverige

När Viewsonic nu gör en nysatsatsning på den svenska marknaden är Wiktors AV och Gandalf distributörerna som ska bära dem ut i kanalen. Nu handlar det om att bygga relationer med återförsäljare inom såväl b2b som b2c.

Johan Bergman, Viewsonic.
Johan Bergman, Viewsonic.

Det är tillbaka, utropar distributören Gandalf i ett pressmeddelande och syftar på Viewsonic. Fast egentligen, säger Viewsonics skandinaviske affärsutvecklingschef Johan Bergman till IT-Kanalen, har de aldrig varit borta.

– Men Viewsonic har valt att fokusera på andra marknader under ett antal år, förtydligar han.

Nu sker alltså åter en satsning på den svenska marknaden och först ut när de gäller partnerskap är Wiktors AV och Gandalf. Johan förklarar att Viewsonics breddade produktmix nu motsvarar behovet hos den svenska marknaden

– Vår portfölj innehåller numera monitorer, projektorer, LFD och molnprodukter. Detta ger oss möjligheten att vara ett bra alternativ för såväl Home Entertainment som företag, skola och den växande Digital Signage marknaden, säger han.

Efter att ha etablerat relationer med distributörsledet – tillsammans representerar de två hela Viewsonics sortiment – är siktet nu instället på nästa led, återförsäljarna.

– Vi fokuserar både på B2B- och på B2C-marknaden så vi vill med andra ord hitta lämpliga partners för båda dessa marknader.

Hur kommer kanalen i övrigt märka att ni är tillbaka?

– Vi kommer självklart sträva efter en hög närvaro ute hos kund och synlighet i gemensam marknadsföring. Sannolikt så kommer även våra produktlanseringar att väcka uppmärksamhet!

Varför borde återförsäljare välja Viewsonic-produkter?

– ViewSonic erbjuder displaylösningar från 10” till 300”. Det innebär att du med en leverantör kan täcka in de flesta affärsmöjligheterna.

– Vi är dessutom ett relativt litet bolag med fördelen att vi kan ta snabba beslut och genomföra idéer utan dröjsmål.

Så här kommenterar Gandalfs John Hedendahl samarbetet med sin nya leverantör:

– Display är en kategori som växer hos oss och Viewsonic har ett sortiment samt en strategi som passar in. De har trots tidigare frånvaron från den skandinaviska marknaden fortfarande ett mycket starkt varumärke. Det kommer att bli en spännande höst och vinter där får se hur ViewSonics produkter kommer att mottas av återförsäljare och slutkunder. Vi kommer att visa delar av sortimentet under vår RoadShow i september vilket kommer att bli kul.

Post Comment