Viktiga steg i mobilutbyggnaden under kvartalet
Hem Produkt NyheterMobiler Viktiga steg i mobilutbyggnaden under kvartalet

Viktiga steg i mobilutbyggnaden under kvartalet

Publicerat av: Redaktionen

Under årets första kvartal har Teracom Samhällsnät genomfört betydande satsningar på utvecklingen av bolagets förmåga som leverantör av säkra och robusta kommunikationstjänster.

Viktiga steg i mobilutbyggnaden under kvartalet

Bland annat förvärvade Teracom AB frekvenstillstånden avseende 80 MHz i 2,3 GHz-bandet vid PTS spektrumauktion den 19 januari.

Tillstånden löper från 2021-01-20 till 2045-12-31.

Teracom har fört nära dialoger med befintliga och framtida uppdragsgivare, vilket medför att Teracom kan genomföra och prioritera sin utbyggnad anpassad till samhällsviktiga aktörers behovsbild. Flera strategiskt viktiga avtal har kunnat tecknas, bland annat med Sjöfartsverket.

Kommentar av Åsa Sundberg, vd och koncernchef

”Vårt resultat för första kvartalet är lägre än det var för ett år sedan, men det beror inte på pandemin. För ett år sedan hade vi precis gått in i en ny organisation och hade inte hunnit tillsätta alla befattningar. Det är nu viktigt att vi fortsätter ha fokus på det effektiviseringsprogram som vi hittills med framgång implementerat. Det är ett arbete som har hög prioriterat – för våra kunders skull.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>