Viktigaste slutsatsen av Palo Altos förvärv: det blir tuffare
Hem Nyheter Viktigaste slutsatsen av Palo Altos förvärv: det blir tuffare

Viktigaste slutsatsen av Palo Altos förvärv: det blir tuffare

Publicerat av: Redaktionen

Säkerhetsleverantören Palo Alto har förvärvat Morta Security, för att stärka sitt erbjudande inom cybersäkerhet mot stora bolag. Hur mycket pengar som har bytt ägare framgår inte av pressmeddelandet.

Så, förvärvet är alltså nyheten. Och det  är förvisso ingen nyhet som får någon direkt påverkan i kanalen. I synnerhet inte den svenska. Men det är ytterligare en skarp indikation på vad it-säkerhet måste handla om idag för en återförsäljare. Att det inte längre räcker att sälja antivirus och skalskydd.

När hoten inte längre kommer från smarta men ensamma hackers med stort bekräftelsebehov, och inte ens längre bara från extremt välorganiserade kriminella grupper utan från nationer, krävs betydligt mer omfattande skydd. Och mer tekniskt avancerade skydd.

Det är rimligen därför bolag som redan är starka på den sortens lösningar förvärvar mindre bolag med nischad, avancerad teknik inom området, som Morta Security.

Bolaget är ungt, bara två år, och har utvecklat teknik delvis baserat på erfarenheter från NSA, då Morta Securitys vd Raj Shah tidigare arbetade som rådgivare åt den amerikanska säkerhetsmyndigheten, enligt Zdnet. (En mer kittlande kunskap i sammanhanget är att herr Shah var stridspilot under 12 år, enligt Linkedin-profilen.)

Det här förvärvet inom it-säkerhet är långt ifrån det enda som följer logiken ovan. I början av året blev det känt att leverantören Fireeye förvärvar Mandiant, i något som av New York Times betecknas som en av de största affärerna inom it-säkerhet under 2013.

En ännu större affär blev känd i början av oktober då Ciscos förvärv av Sourcefire blev klart. Och i våras förvärvade europeiska Cassidian Cybersecurity Arkoon Network Security. Utan att gå närmare in på vad det är för sorts aktör kan vi konstatera att det rör sig om högst avancerad teknik för skydd av komplex infrastruktur.

Konsolideringen lär fortsätta. Men framför allt, kraven på dig som leverantör av it-säkerhet mot slutkunder lär blir allt högre.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>