Viktigt att tänka på vid köp av en IP-kamera

Mer än vart femte hushåll i Europa kommer att klassificeras som “smarta hem” år 2022 och nu ökar antalet människor som investerar i smarta säkerhetssystem. 

Viktigt att tänka på vid köp av en IP-kamera 1En av de centrala enheterna i alla anslutna säkerhetssystem är IP-kameran som har en avskräckande effekt samt ger en skyddande och lugnande närvaro samtidigt som den håller koll på ditt hem och din familj. Det finns idag otroligt många IP-kameror på marknaden att välja bland så frågan är vad du ska titta efter hos en säkerhetskamera innan du investerar?

Bildkvaliteten

Om du vill kunna identifiera någon på bild är just bildkvaliteten oerhört viktig. En suddig bild finns det egentligen ingen mening med att ha då den inte tillför någonting vid behov. Minsta kravet vid köp av en säkerhetskamera idag är att den har full HD-kvalitet vilket ger dig kristallklara bilder.

Integriteten

Idag är det viktigare än någonsin att värna om privatlivet och dina personuppgifter för att känna sig säker och trygg. Varför då inte tänka likadant i ditt eget hem, din integritet är viktig även här. Det är inte alltid solklart då att sätta in en övervakningskamera i hemmet, även om den håller koll så kan du i vissa fall inte slappna av och vara dig själv.

Fundera då på en IP-kamera med en inbyggd integritetslucka som innebär att denna åker ner framför linsen i kameran när du kommer hem för dagen. Ett bra exempel på en sådan kamera är Somfy One – du bestämmer själv när kameran ska filma i hemmet och detta ger dig lugn och ro i själen.

Rörelsesensorer

En övervakningskamera behöver inte vara igång hela tiden för att filma, speciellt inte om du bara vill ha den som en avskräckande effekt på eventuella inkräktare. Kolla upp så att kameran du funderar på att köpa har en inbyggd rörelsesensor. Fördelen med en sådan är att kameran aktiveras när den detekterar rörelse i hemmet.

Enkel installation

Många människor avskräcks idag från att investera i en övervakningskamera, de tror helt enkelt att det ska vara för krångligt att installera denna. Välj en så kallad Plug & Play-kamera som du kopplar in snabbt och enkelt på egen hand, många gånger på under 10 minuter. Anslut strömkabeln, ladda ner en app och anslut till nätverket – sedan är du igång. En del av dessa trådlösa kamerasystem har också inbyggda backupfunktioner så att de fortsätter att fungera även vid ett strömavbrott.