Viktoria Granqvist ny vd för Fujitsu Sverige
Hem Kvinnor på Kanalen Viktoria Granqvist som ny vd för Fujitsu Sverige

Viktoria Granqvist som ny vd för Fujitsu Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Viktoria Granqvist har utnämnts till ny vd för Fujitsu Sverige.

Högst på agendan står fortsatt stark tillväxt för att positionera Fujitsu som den ledande partnern inom digital transformation i Sverige.

Viktoria Granqvist, i dag ansvarig för Fujitsus tjänsteleverans i Sverige, tillträder som vd 1 maj 2022. Nuvarande vd Håkan Dahlström övergår till en rådgivande roll men kvarstår som ledamot av ledningsgruppen fram till augusti då han, som tidigare kommunicerats, lämnar Fujitsu.

Viktoria Granqvist ny vd för Fujitsu Sverige

Viktoria Granqvist, vd Fujitsu Sverige från 1 maj 2022

Viktoria har gedigen erfarenhet av den nordiska IT- och telekombranschen. Hon anslöt till Fujitsu 2021, då närmast från TietoEvry där hon haft flera chefspositioner med ansvar för bland annat molntjänster, applikationer och användarnära tjänster. Tidigare har Viktoria Granqvist även innehaft flera ledande positioner på Telia.

Viktoria Granqvist är civilingenjör från Chalmers Tekniska Högskola och har även studerat på Handelshögskolan i Stockholm.

Fujitsu är ett unikt bolag som kombinerar japansk innovationskraft och globala muskler med lokala, kundnära relationer. Den svenska verksamheten har utvecklats starkt positivt de senaste två åren och jag ser fram emot att driva fortsatt tillväxt”, säger Viktoria Granqvist.

Paul Patterson, CEO and Head of Fujitsu Europe, säger ”Sverige är en viktig marknad för Fujitsu, med flera globala företag och en digital mognad som matchar vår portfölj. Håkan Dahlström har skapat ett utmärkt utgångsläge för tillväxt och jag är mycket glad över att Viktoria, med sin bakgrund från den nordiska IT-marknaden, tar över stafettpinnen och utvecklar verksamheten framåt”.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>