Hem NyheterAI Vinnergi fortsätter sin tillväxtresa i Jönköping och flyttar till Asecs ​​​​​​​

Vinnergi fortsätter sin tillväxtresa i Jönköping och flyttar till Asecs ​​​​​​​

Publicerat av: Redaktionen

Teknikkonsultbolaget Vinnergi fortsätter sin tillväxtresa mot att fördubbla både omsättning och medarbetare inom fyra år.

Vinnergi fortsätter sin tillväxtresa i Jönköping och flyttar till Asecs ​​​​​​​ 3Idag omsätter Vinnergi 330 miljoner kronor och har drygt 300 medarbetare på 22 orter. I Jönköping expanderar företaget och har under året hittills anställt fem nya medarbetare. Nu flyttar Jönköpingskontorets 18 medarbetare till gemensamma lokaler i glaspyramiden på Asecs-området i Jönköping. Under året räknar bolaget med att rekrytera ytterligare tio medarbetare.

Tillväxten sker inom företagets samtliga affärsområden – telekom, elkraft och fastighetsteknik – ochVinnergi ser positivt på framtiden i Jönköpingsregionen. Bland annat utökar de sina tjänster inom IT och efterfrågan på företagets tjänster och kompetens och är hög. I regionen är planen att anställa ytterligare tio medarbetare under året.

– Vi är en trygg partner som kan, förstår och älskar ny teknik och vad digitaliseringen kan göra för människor. Vi har flera nya dialoger igång kring spännande projekt. Därför ökar behovet av ytterligare kompetens. I regionen ser vi stor utvecklingspotential inom exempelvis IT, bland annat med projekt som rör IoT och digitalisering. Digital omställning handlar om rätt inställning och det kan vi bidra med, säger Erik Wiström, Regionchef Sydöst Communicate.

Unikt för Jönköpingsregionen är att företagets samtliga affärsområden finns på samma plats, ett resultat av förra årets sammanslagning av elkonsultbolaget Ikkab och teknikkonsultbolaget We Consulting. Att hela teamet nu jobbar under samma tak ger Vinnergi i Jönköping ökade möjligheter att dra nytta av varandras styrkor.

– Vi jobbar med smart teknik och gör vardagen inkopplad, påkopplad och uppkopplad. Tillsammans har vi en ännu starkare grund att stå på eftersom vi breddar och utvecklar vårt erbjudande till verkliga helhetslösningar för våra kunder. Vi bygger vår verksamhet för att både fördjupa samverkan med våra lokala kunder och kunna delta i större nationella projekt, berätta Fredrik Augustsson Regionchef Öst Living.

Jönköpingsregionen är en region som expanderar och utvecklas. I regionen arbetar Vinnergi till stor del med fiberutbyggnad och annan infrastruktur för kommunikation, projektledning inom IT, eldistribution samt planering av investeringar och reinvesteringar i nätägarnas elnät. Bland annat har Vinnergi arbetat tillsammans med Jönköping Energi i projektet att integrera bussladdare i länstrafiken för att göra hela bussflottan koldioxidfri. Vinnergi har ramavtal med bland annat Jönköpings kommun och projekterar el- och teletekniska system samt utför entreprenadbesiktningar för både ny- och ombyggnadsprojekt. Vinnergi samverkar nära Yrkeshögskolan i Jönköping där bolaget är näringslivsrepresentant i ledningsgruppen.

– Vi är glada över att vara en del i Jönköpingsregionens utveckling. Vi ser oss som omtänksamma framtidsintegratörer som realiserar smarta samhällen där digitaliseringen och grön omställning kommer alla till nytta. Hela Vinnergis verksamhet grundas i vår passion för teknik och smarta samhällen där tekniken arbetar för människan. Vi vill göra framtiden smart och omtänksam för människorna och samhället, säger Fredrik Augustsson.

Vinnergi väljer att fortsätta växa med affärerna i ryggen för att inte dra på sig stora investeringar under effekterna av Corona. Samtidigt rekryterar bolaget på flera håll och har siktet inställt på det långsiktiga målet att fördubbla såväl omsättning som antalet medarbetare inom fyra år.

– Vi har som ambition att fortsätta gasa oss ur krisen. Vi tror verkligen på vår verksamhet och utveckling långsiktigt, så en kortsiktig kris förändrar inte vår strategi framåt. Vi är ett litet, stort bolag med en stark finansiär, platt organisation och är till 40 procent medarbetarägt – det skapar engagemang och långsiktighet, säger Pierre Wallgren, VD på Vinnergi.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>