Hem EVENTEvent Bevakning Virtuell dator avslutade IT-event på Waterfront

Virtuell dator avslutade IT-event på Waterfront

Publicerat av: Redaktionen

Java-eventet ”Jfokus”på Waterfront konferenscentrum i Stockholms city avslutades på onsdagseftermiddagen med en presentation av ”GraalVM”.

Virtuell dator avslutade IT-event på Waterfront 2

Alina Yurekno, Oracle Labs, avslutade på onsdagseftermiddagen IT- eventet ”Jfokus” på Waterfront konferenscentrum i Stockholms city. Bild: Thomas Andersson

En ”virtual machine”, det vill säga en virtuell dator.

GraalVM är en virtuell dator i form av ett operativsystem. Som gör det möjligt att använda en och samma fysiska hårdvara och dator som om det i själva verket är två datorer.
GraalVM är en högpresterande virtuell dator. Designad för maximal sömlös operativ kapacitet mellan olika programspråk.

I sin senaste version 19.0 en produktionsfärdig teknologi som utvecklar och adderar kapacitet för en lång rad applikationer. Exempelvis produktivitetsfokuserade applikationer och sammanställningar som JIT (Just-in Time) och AOT (Ahead of Time). På så vis kan man enkelt på samma fysiska dator pröva nya operativsystem, kombinera genom att testa nya och samtidigt använda gamla applikationer.

– GraalVM erbjuder en ny möjlighet använda Java-applikationer för Ahead of Time samt reducera använd tid och minneskapacitet.

Så sammanfattade Alina Yurekno, Oracle Labs, sin på tvådagars eventet Jfokus avslutande presentation, av den virtuella datorn GraalVM. Oracle Corporation är ett av världens största mjukvaruföretag, grundat 1977.

Av Thomas Andersson

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>