Hem Nyheter Visibilitet och automation ger en effektivare och säkrare IT-Miljö

Visibilitet och automation ger en effektivare och säkrare IT-Miljö

Publicerat av: Redaktionen

[KANALPARTNER] Exclusive Networks vision är att vara den distributör som ligger längst fram gällande den senaste teknologin för säker IT.

Visibilitet och automation ger en effektivare och säkrare IT-Miljö 3

Med IT-säkerhet i bolagets DNA realiseras det genom att hitta och samla de leverantörer som har nästa generations säkerhets- och datacenterlösningar för att erbjuda till marknaden.

På kort tid har verkligheten förändrats, tidigare var IT-säkerhetsbranschen strukturellt sett relativt statisk i näringskedjan bestående av leverantör, distributör, partner och slutkund. Idag kommer nya aktörer som erbjuder sina molnbaserade tjänster på olika sätt och köpbeteendet förändras från CAPEX till OPEX.

– Vi erbjuder en egen säkerhetstjänst för avancerad säkerhetsövervakning med tillhörande SOC som partners kan återförsälja. Vi kommer även i Q1 2021 lansera X-OD (Exclusive Networks On-Demand) där vi erbjuder licenser och hårdvara som en tjänst, Pay-As-You-Grow vilket är vårt sätt att anpassa oss till det nya köpbeteendet, säger Patrik Tamker, Country Manager, Exclusive Networks Sweden.

Risker med bristande visibilitet

Den nya verkligheten innebär även att organisationers hantering av data och IT-säkerhet sprids till olika avdelningar vilket skapar glapp i säkerheten. Det leder till bristande visibilitet vilket i kort innebär en icke funktionell insyn i vad som händer i en organisation IT-mässigt. Företag och organisationer som är uppdelade i olika silos kommunicerar sällan på ett optimalt sätt för att skapa en hållbar överblick av delar som kräver ökad säkerhet. Utan en överblick blir det svårt att skapa en förståelse för hur man på alla avdelningar kan agera proaktivt.

– Vi vill få bättre visibilitet och samarbete mellan de olika silos som finns, konsolidera så att man kanske har färre  grupperingar, men som samarbetar och kommunicerar bättre både människa till människa, men framförallt att verktygen börjar kommunicera med varandra. Utmaningen är att vi ska minska antalet verktyg så att vi som analytiker eller säkerhetsexpert bara behöver kolla igenom ett, två kanske tre verktyg istället för upp till 20 verktyg för de olika leverantörerna vi har i vår organisation. Det är först när vi har full visibilitet vi kan bygga en effektivare och säkrare tillvaro, säger Marcus Fredlund, Sales engineer.

Levererar säkerhetsmässiga SOC- och övervakningstjänster

Visibilitet och automation ger en effektivare och säkrare IT-Miljö 4

Marcus Fredlund, Sales engineer

Exclusive Networks möjliggör för partners att leverera säkerhetsmässiga SOC- och övervakningstjänster, vilket är en kostsamt att utveckla själv, till den miljön som kunden investerar i. I erbjudandet finns även en lösning när slutkunden behöver en ny säkerhetslösning men inte har kapacitet att bevaka, övervaka och agera på en eventuell hotbild. Exclusive Networks säljer alltså inte enbart själva plattformen utan även en avancerad SOC-tjänst.

– Det vi vill åstadkomma är att väcka nya idéer och tankar kring  vad man kan behöva göra för att få en säkrare miljö. Vi testar våra leverantörer, som  finns i segmenten datacenter, cloud, nätverk och säkerhet, tillsammans i vårt eget labb och kan även vara leverantörsoberoende. I labbet kan vi alltså analysera hur leverantörerna integrerar ihop, både våra egna och med andra leverantörer, samt hur man med api:er kan automatisera och konsolidera sin miljö till att bestå av, istället för fem lager av lösningar, kanske två till tre leverantörer som hänger ihop på ett bra sätt, säger Marcus Fredlund.

Visibilitet och automation

Exclusive Networks visar hur olika leverantörer kan interagera med varandra för att sedan via automation ta hand om och hantera informationen från dem samt åtgärda de problem som eventuellt uppstår.

– Vi försöker att hela vägen hitta incidenter, göra dem synbara och åtgärda dem på ett automatiserat sätt. Med våra verktyg som via automation kan upptäcka, bestämma och klassificera data och avgöra vad som ska skyddas och vad som är publik information skapas en säker miljö där information krypteras och speciella policys efterföljs, avslutar Patrik Tamker.

LÄNK: https://www.exclusive-networks.com/se/resources/sakerhet/

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00