Visma slutför avyttringen av bolag inom Cloud Infrastructure Services
Hem Leverantör Visma slutför avyttringen av bolag inom Cloud Infrastructure Services

Visma slutför avyttringen av bolag inom Cloud Infrastructure Services

Publicerat av: Redaktionen

Den 16 september meddelade Visma att man ingått ett avtal om att avyttra de svenska och norska delarna av bolagets Cloud Infrastructure Services (CIS) division till investmentbolaget Aars.

Alla nödvändiga villkor är nu uppnådda, inklusive godkännande från konkurrensmyndigheter i Sverige och Norge och affären kan därmed avslutas.

CIS erbjuder tekniska IT-tjänster till stora nordiska företag och har en lång historik av stadig tillväxt och hög kundnöjdhet.

Visma slutför avyttringen av bolag inom Cloud Infrastructure Services– Aars har uttryckt en tydlig ambition att stärka sin närvaro inom IT och relaterade tjänster och jag är övertygad om att de kommer att var en bra ägare till vår CIS-verksamhet. För Visma innebär detta att vi ytterligare förstärker vår position som en ledande leverantör av verksamhetskritisk programvara i Europa, säger Merete Hverven, CEO Visma

Avtalet innebär att Aars köper Visma Exso AS, Visma EssCom AB och 50,1 procent av Value Retail Consulting AS.

Aars är redan minoritetsägare i IT-tjänstebolaget InfoCare och förvärvet av CIS-bolagen är en del av en långsiktig plan att skapa en stark nordisk IT-leverantör med hög leveranskapacitet, ett brett spektrum av tjänster och lokal närvaro nära kunderna.

– InfoCare, Exso, EssCom och Value Retail Consulting har kompletterande produkter och tjänsteutbud och att samla dem under samma ägare ger oss möjlighet att kombinera det bästa av deras verksamheter, säger Runar Kvåle, Investment Director på Aars.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>