Visolit förvärvar det norska IT-företaget Innovasjon AS

Visolit har förvärvat IT-företaget Innovasjon AS, och stärker sin position på marknaden med ytterligare kompetens och närhet till kunder.

Visolit förvärvar det norska IT-företaget Innovasjon AS 1
koncernchef i Visolit, Terje Mjøs

-Vi stärker vår position ytterligare geografiskt och i branschvertikalen sjöfart, och står väl rustade för att hjälpa kunder över till molnet, säger koncernchef i Visolit, Terje Mjøs.

Siffror från analysföretag visar en tillväxtökning på upp mot 5-10 % utöver ursprungliga tillväxtprognoser för molnadoption samt operativa tjänster och rådgivning relaterat till molntjänster.

-Marknaden för molntjänster är i kraftig växt, både för att företag verkligen har fått upp ögonen för molnets möjligheter och för att nya arbetsmönster accelererar på grund av coronaviruset. Vi har både den kompetens, erfarenhet och tjänster som behövs för att möta denna ökade efterfrågan, säger Mjøs.

-Kunder uppskattar vår lokala närvaro och med kontor som täcker stora delar av Sverige och Norge får Visolits kunder en partner med närhet till – och kunskap om – branschen de verkar i, säger Mjøs

Huvudmarknaden för Innovasjon AS är i Oslo / Akershus och företaget har kunder inom de flesta branscher, men särskilt inom sjöfart, redovisning och finans. Exempel på kunder är Oslo Shipbrokers och Uni Offshore. Innovasjon AS har 19 anställda och omsatte 30,3 miljoner norska kronor i 2019.

-Vi valde Visolit eftersom vi behåller närheten till våra kunder, samtidigt som vi får en samarbetspartner i ryggen som har stark branschkännedom och kunderfarenhet från en större professionell miljö. Ökad omfattning och komplexitet i lagstadgade krav innebär att kunderna är mer oroade av säkerhet och efterlevnad av regelverk. Visolit stärker vår förmåga till att leverera på dessa kundkrav, säger Ingar Brokke, grundare och partner i Innovasjon AS.