Enklare hantering och molnmigrering när SAS Institute stärker partnerskapet med Microsoft i molnet.
SAS Institute som är en ledande leverantör av verktyg för dataanalys utvecklar tillgängligheten till den molnbaserade analysplattformen SAS Viya.
Den gör dataanalys tillgänglig för alla i organisationen. Analysplattformen kan integreras med andra applikationer på ett smidigt sätt.
När många företag och organisationer brottas med de utmaningar som pandemin för med sig så gör en analysplattform som SAS Viya mer nytta än någonsin.
– Covid har förändrat mycket på kort tid, vilket resulterat i att många analysmodeller och tidigare data inte längre är relevanta. Pandemin har parallellt fört med sig det positiva att kunskaperna om dataanalysens betydelse för affärer och verksamhet har ökat på alla nivåer i organisationen. För att kunna svara mot dessa förändrade behov behöver arbetsmetoder och modeller bli operativa i en större del av organisationen. För att kanalisera och realisera denna potential är det betydelsefullt att skapa effektiva gränssnitt mellan användare och dataanalysmiljöer. Detta är en viktig aspekt som den nya versionen av SAS Viya möjliggör, säger Josefin Rosén som är AI-expert på SAS Institute.
– Den här versionen av SAS Viya ger användare på alla nivåer tillgång till flexibel och kraftfull maskininlärning, för hantering av alla komplexa data som finns i dagens molnbaserade miljöer, bekräftar Ritu Jyoti som är chef för forskning om AI på analysföretaget IDC.
– Med SAS Viya kan organisationer se på sina data, kunder och aktiviteter på nya sätt som bidrar till bättre beslutsfattande. Många ledande företag utnyttjar SAS Viya för att accelerera innovation och sänka kostnaden för dataanalys, säger Jim Goodnight, vd på och grundare av SAS Institute.
SAS Viya tillhandahåller det lager som tidigare saknats mellan analysmodeller som byggts med olika språk och de plattformar på vilka modellerna tas i drift. Det innebär att behovet av tidskrävande omskrivningar för att ta modeller i drift minimeras och dataanalyserna kan omsättas operativt i produktionen betydligt snabbare.
– Förutom de uppenbara vinsterna med att ha verksamhetsnära dataanalys på flera nivåer inom organisationen, ger det också utmärkta förutsättningar för att stärka analyskulturen inom hela verksamheten. Tänk att kunna arbeta direkt i en av världens modernaste miljöer för kvalificerad dataanalys, oavsett inom vilken avdelning du är verksam i. Det blir tydligt att dataanalys är något som berör alla. Det ger den kapacitet för datadriven innovation och analysmognad som vi menar att alla behöver, säger Josefin Rosén som är AI-expert på SAS Institute.
Djup integration med Microsoft Azure
SAS Viya finns nu tillgänglig på Microsofts molnplattform Azure, vilket är den senaste utvecklingen av det strategiska partnerskap mellan SAS Institute och Microsoft som offentliggjordes förra året. Integrationen mellan analysplattformen SAS Viya och Azure gör det enklare för kunderna att använda dataanalys i molnet på ett tillförlitligt sätt.
Integrationen innebär också snabbare tillgång till de senaste innovationerna och förbättringarna, och till central administration av de verktyg som kunderna redan använder. Det får till följd att IT-avdelningen kan ägna sig mindre åt rutinmässiga analyskörningar och i stället fokusera på strategiska analyser som bidrar till bättre verksamhets- och affärsbeslut.
– Vårt partnerskap med SAS Institute har hjälpt våra kunder att växa snabbare och att utöka sina satsningar på digital transformation. Den senaste versionen av SAS Viya innebär en sömlös upplevelse för användare av Microsoft Azure. Den ger tillgång till dataanalys för alla branscher, med snabbare och bättre affärsbeslut, säger Casey McGee, global chef för partnerförsäljning på Microsoft.
En gemensam lösning byggd i SAS Viya för att förutse och planera för efterfrågan på varor finns nu tillgänglig på Microsoft Azure Marketplace. SAS Institutes långa erfarenhet av att hjälpa säljande företag att förbättra prognoser och marginaler, minska lagerhållning och kommunicera med kunder på bättre sätt kombineras med den flexibilitet som Microsoft Azure erbjuder. Resultatet blir en automatiserad lösning för att effektivisera värdekedjor. Det är den första av en lång rad branschlösningar som SAS Institute och Microsoft planerar att bygga tillsammans.
Innovation på flera sätt
Den nya SAS Viya-plattformen är också arbetsmiljön för de hundra lag som deltar i den pågående SAS Hackathon. Hackathonet omfattar tre innovationsspår: samhällsnyttiga och humanitära lösningar (data for good), branschspecifika lösningar för till exempel sjukvård, industri och detaljhandel, och ett spår för startups.