VMware stärker CSP:er med molninfrastruktur redo för 5G

Under Mobile World Congress 2019 i Barcelona fokuserade VMware på innovationer som ska hjälpa CSP:er att ta del av möjligheterna inom 5G och molnekonomin.

VMware stärker CSP:er med molninfrastruktur redo för 5GFöretaget har dessutom fördjupat relationen med AT&T och Vodafone, utökat alliansen med Ericsson och startat ett nytt partnerskap med T-Systems. Detta är några exempel på att VMware är en beprövad och strategisk partner när det gäller molninfrastruktur för telekombranschen.

CSP:er måste övergå till ett virtualiserat moln som omfattar nätverk och IT för att maximera möjligheterna och minimera riskerna med 5G. VMware erbjuder branschens enda omfattande molnplattform för 5G och telekom. VMware Telco Cloud-plattformen är optimerad för att hantera både 4G och 5G – med en enda arkitektur som stöttar båda nätverken – vilket hjälper telekombranschen att bli redo för 5G snabbare.

– 5G befinner sig i en enorm utvecklingsfas och planeringsbeslut som fattas idag kommer att ha omfattande ekonomiska och operativa konsekvenser för telekombranschen framåt, säger Shekar Ayyar, vice vd för strategi och företagsutveckling och chef för Telco NFV Group på VMware. Genom att flytta bort från inflexibla och hårdvarudefinierade arkitekturer och rulla ut 5G som en fullt virtualiserad arkitektur, kommer telekombranschen konkurrera med nya mervärdestjänster och förbättra prestandan och den operativa effektiviteten i sina nätverk. VMware erbjuder idag den bästa grunden för en molnplattform för 5G och telekom.

Nyheter med kunder och partners

  • AT&T väljer VMware SD-WAN från VeloCloud för WAN av 5G service: AT&T arbetar med VMware SD-WAN från VeloCloud för att implementera 5G-funktioner i VMwares SD-WAN och ge företagen nya nivåer av nätverkskontroll. Den här transformativa kombinationen kan vara lösningen för företag som vill använda SD-WAN med ett 5G-nätverk med hög hastighet och låg fördröjning som sin primära eller sekundära WAN-anslutningstyp i kombination med andra transportanslutningar.
  • Ericsson samarbetar med VMware för att transformera nätverk: Ericsson och VMware har tecknat ett globalt avtal som underlättar implementering och drift av en kombination av Ericssons applikationer och VMwares vCloud NFV-plattform för CSP:er. Avtalet är ett bevis på det nära samarbetet de två företagen har haft sedan 2012, och möjliggör för CSP:er att snabbare få intäkter från nya telekomstjänster.
  • T-Systems väljer VMware Cloud på AWS för Hybrid Cloud Services: T-Systems ger sina kunder ett erbjudande av förvaltade tjänster på VMware Cloud på AWS. Tillsammans med VMware förenar företaget kundernas privata moln med VMware Cloud på AWS.
  • Vodafone och VMware utökar användningen: Vodafone har utökat sin verksamhet på VMwares molninfrastruktur för att driva sitt nät och få operativ smidighet och kostnadseffektivitet. VMware är Vodafones primära strategiska partner för molntjänster och VMwares tjänster används av Vodafones operativa marknader runt om i världen.