VMware vill gör det enklare att växa med nytt partnerprogram

Under partnerkonferensen Partner Exchange 2014 presenterade VMware ett nytt partnerprogram. Det innehåller bland annat nya specialiseringar och ett förenklat belöningssystem.

Per Gustafsson VMware
Per Gustafsson, sverigechef på VMware.

– Förbättringarna kommer att göra det enklare för partners att växa sina affärer med oss på ett sätt som är konsekvent, förutsägbart och lönsamt. De programförbättringar som vi nu lanserar tillsammans med alla våra nya produkter är strategiska komponenter i VMwares övergripande strategi att utveckla det mjukvarudefinierade datacenter i likväl privat som hybrid molnmiljö, säger Per Gustafsson, sverigechef på VMware.

Här är glimtar ur det nya programmet enligt ett pressmeddelande från företaget.

Uppdateringar till VMware Partner Network
Från och med maj kan företag registrera sig som partners utan att direkt välja program. Med ”Enrolled tier” kommer nya partners att kunna gå med i partnerprogrammet, få utbildningar inom VMwares lösningar och sedan välja bäst program utifrån sina affärsmöjligheter.

En nyhet är även Elite Partner Initiative, där kvalificerade partners kan vara med och introducera nya lösningar, som VMware NSX och VMware Virtual SAN, på den lokala marknaden. Mer information om krav och möjligheter finns påvmware.com/go/partner_elite

Nya och förbättrade lösningskompetenser
Från och med i maj kan partners själva välja kombination av lösningskompetenser, vilket minskar partners initiala investering och låter dem särskilja sig för att skapa ett unikt erbjudande för sina kunder. VMwares partners kommer att behöva två sälj- (VSP) och två teknik- (VTSP) certifieringar för varje lösningskompetens.

VMware kommer även att addera två nya kompetenser i maj: Cloud Provider Solution och Hybrid Service Solution.

Förenklat belöningssystem
Belöningssystemet Advantage+ kommer att ha en ingångsnivå för Professional partners och ökar sedan när partnern rör sig mot de mer kvalificerade nivåerna. De största belöningarna utgår till partners på Premier-nivån.

VMware Partner University Mobile
Allt material från VMwares sälj- och teknikkurser kommer att finnas tillgängliga i appen VMware Partner University Mobile, tillgänglig på App Store och Google Play. Appen är kostnadsfri och partners kommer åt informationen med samma inloggningsdetaljer som för Partner Central.

IT-Kanalen kommer inom kort att prata med Sverige-chefen Per Gustafsson om vad detta innebär för det svenska partnernätverket. Stay tuned!

 

Post Comment