VMware visar vägen i operatörernas digitala transformation

Under pågående mobilmässan i Barcelona demonstrerar VMware hur man stöder telekom- och dataoperatörer i deras digitala transformation till agila tjänsteleverantörer.

Globala tjänsteleverantörer kan utnyttja VMwares mjukvarudefinierade arkitektur som omfattar VMware visar vägen i operatörernas digitala transformation 1NFV (Network Functions Virtualization), mobilitet och IoT (Internet of Things) för att skapa nya intäktsströmmar genom ett moderniserat nätverk som är redo för 5G och IoT.

Over-the-Top-leverantörer, som exempelvis Whatsapp, har idag möjlighet att snabbt utveckla tjänster med god vinstmarginal då de inte tyngs av kostnader för att bygga ut nätverk och kundbortfall. Ökande prestandakrav från bandbreddskrävande tjänster som video och virtual reality, i kombination med stora volymer av IoT-sensorer, kan i hög grad påverka kvaliteten i användarupplevelsen om nätverken inte har rätt arkitektur.

För att möta dessa utmaningar demonstrerar VMware under MWC hur operatörer, genom att kombinera VMwares Cross-Cloud Architecture med ”virtual network functions” (VNF) och applikationer från ett stort ekosystem av partners, kan leverera tjänster som VoLTE, IMS, SD-WAN, mobilitet och workspace management, samt IoT-tjänster för uppkopplade bilar, smarta arenor och städer.

– I det snabbt föränderliga tekniklandskapet måste operatörerna skifta fokus från uppkoppling till innovation av nya tjänster, innehåll och personliga upplevelser. Mjukvarudefinierade, virtualiserade arkitekturer är katalysatorn som hjälper operatörerna att modernisera sina nätverk så att de blir redo för 5G och kan utnyttja de möjligheter som finns, säger Per Gustafsson, Sverigechef på VMware.