Hem Reportage VMwares Sverigechef ser ljust på framtiden

VMwares Sverigechef ser ljust på framtiden

Publicerat av: Redaktionen

VMwares Marie Berner Moberg konstaterar att smart automatisering blivit ett lyft för många företag det senaste halvåret. Hon ser en hybridtillvaro framför sig med en bra balans mellan distansarbete och närvaro på kontoret.

VMwares Sverigechef ser ljust på framtiden 2

VMwares Sverigechef förklarar företagets framgångar med att man ses som en leverantör av framtidssäker teknik och att satsningar på multimoln ligger rätt i tiden.

VMwares Sverigechef Marie Berner Moberg är med på noterna när företaget breddar bilden av sig självt. Det visar sig under ett möte med IT-Kanalen. Förutom allmänna reflektioner om teknisk infrastruktur och organisation av yrkeslivet nämner hon den evighetslånga konflikten mellan utvecklare och driftspersonal.

– Utvecklare vill jobba snabbt och sedan vet driftspersonalen ofta inte hur de ska hantera applikationerna. Nu bygger vi en plattform som båda grupperna kan använda. Det gör VMware mer relevant än någonsin, säger Marie Berner Moberg.

När hon ska förklara varför kunderna väljer VMware lyfter hon främst fram två saker:

– Vi ses som en leverantör av framtidssäker teknik och så satsar vi på lösningar för multimoln. När jag pratar med kunder säger de ofta att de inte vill låsa sig vid en molnplattform. De vill ha flexibilitet.

Tillfrågad om IT-branschen om fem år tänker hon sig för innan hon återigen nämner flexibilitet som en nyckelfaktor.

– Jag tror inte vi får se lika många stora projekt. Det blir väldigt viktigt att snabbt kunna skala lösningar upp och och ner, med tekniska plattformar som stödjer kärnverksamheten. Det kanske inte kommer att byggas lika många egna datacenter.

Marie Berner Mobergs glada humör är svårt att rubba. Inte ens ett påpekande om att VMwares stora konferens VMworld inte kan hållas på ett normalt sätt påverkar det.

– I stället för 40 000 besökare har vi över 100 000 anmälda. Det digitala formatet gör att vi kan nå ut till nya grupper av besökare. Sedan kommer vi låta allt material från konferensen ligga kvar i fyra veckor, så folk kan titta när det passar dem.

Som övergripande mål för produktutvecklingen på VMware nämner hon de två främsta kraven som hon uppfattar att kunderna har:

– Kunderna vill få ut nya tjänster och innovativa lösningar snabbt och säkert samt få kontroll på sina kostnader.

På ett mer personligt plan konstaterar hon att coronapandemin har inneburit att det blivit lättare att ”få ihop livet”, tack vare mer arbete i hemifrån. Hon känner sig ”extremt mindre stressad”, till exempel på grund av färre resor. Det ger en bättre balans i tillvaron och hon tror att sättet vi jobbat på det senaste halvåret kommer att påverka hur arbetslivet ser ut i framtiden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>