VMwares undersökning visar att det krävs en förändrad attityd för att kunna öka produktiviteten
Hem NyheterMolntjänster VMwares undersökning visar att det krävs en förändrad attityd för att kunna öka produktiviteten

VMwares undersökning visar att det krävs en förändrad attityd för att kunna öka produktiviteten

Publicerat av: Redaktionen

Klyftan i viljan att bli företagsmobil visar att de som antar framgångsrika strategier ser avkastning på en och en halv gång sin investering

VMware, en global ledare inom molninfrastruktur och företagsmobilitet, presenterar nu en ny undersökning där beslutsfattare och IT-personal tillfrågats om hur verksamheter hanterar företagsmobilitet. Idag har alla verksamheter mobila användare, många saknar dock en övergripande strategi för mobilitet. De som implementerat en sådan kan visa på att investeringen betalar sig med bland annat ökad effektivitet som resultat.

Trots att den mobila utvecklingen pågått under lång tid är det bara 22 procent av de tillfrågade i EMEA som uppger att deras organisationer gjort åtminstone en viktig verksamhetsprocess helt mobil. 49 procent uppger att säkerhet och budget är de främsta hindren för att sjösätta en övergripande vmwaremobil strategi.

Bland de som framgångsrikt implementerat företagsmobilitet i sina verksamheter uppger 45 procent att det inneburit att de anställda blivit mer produktiva, 34 procent att det effektiviserat hela affärsprocesser och 29 procent att det inneburit lägre supportkostnader.

Undersökningen visar också att europeiska verksamheter har fått en avkastning på mer än en och en halv gånger sin investering när de anammat en effektiv strategi för mobilitet. Vinsterna kommer främst från ökad effektivitet hos slutanvändarna (34 procent) och kortare tid för att få igång eller uppgradera slutanvändare (29 procent). Dessutom sparar IT- och driftspersonal 27 procent av sin tid genom att använda programvara för företagsmobilitet.

Bland resultaten framkommer också att 55 procent av de tillfrågade uppger att ökad säkerhet är den viktigaste drivkraften bakom att anamma en övergripande modell för mobilitet, medan 38 procent uppger ökad effektivitet och 29 procent bättre användarupplevelse.

  • Undersökningen visar tydligt att många verksamheter använder avsaknad av budget som ett skäl till att inte anamma en övergripande mobilitetsstrategier när en sådan i själva verket ger en god ROI (Return On Investment), säger Per Gustafsson, sverigechef på VMware. Andra positiva effekter med ökad mobilitet är bättre effektivitet och stärkt konkurrenskraft, något som jag tror att få företag tackar nej till.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>