VMworld 2017 Europa
Hem EVENTEvent Bevakning VMworld 2017 Europa

VMworld 2017 Europa

Publicerat av: Redaktionen

Efter att nyligen ha varit i Las Vegas så var det dags för VMworlds tour att återigen besöka Europa och detta mellan den 11:e och 14:e september i fantastiska Fira Gran Via i Barcelona, Spanien.

Årets fokus kretsade kring VMwares fortsatta satsning på att hjälpa sina kunder att köra, hantera, ansluta och säkra alla applikationer över alla moln och på alla enheter genom att kombinera nya och beprövade tekniker. För att göra denna bild tydligare så arbetar VMware efter fyra kärnprioriteter vilka är:VMworld 2017 Europa 2

 • Modernisera datacenter
 • Integrera med publika moln
 • Stärka den digitala arbetsytan
 • Överföra säkerhet

Multipla nyheter och samarbeten

För att underlätta för företag och parters att nå sina mål i den digitala transformationen så presenterades även ett flertal nyheter och utökade samarbeten varav flera faktiskt var nyheter sedan ovan nämnda Vegas event.

Till att börja med så presenterades utökade möjligheter inom VMware Cloud Provider programmet. Detta för att underlätta för VMwares cloud-leverantörspartners att driva innovation, påskynda ny serviceleverans och hjälpa sina kunder att bygga sina hybridmoln och skapa en unik differentiering som driver både företaget och teknisk lösning framåt.

 • Vi presenterar nya innovationer för att hjälpa våra molnparterns att expandera serviceerbjudanden för att driva intäkter och tillväxt, förbättra deras övergripande ekonomi genom lägre kostnad och effektivare verksamhet, berättar Joe Baguley, VP & CTO för EMEA på VMware.

Detta omfattar bland annat:

 • En initial tillgänglighet av VMwares HCX teknik för att möjliggöra en blandad moln- och site migration och portabilitet för optimala hybridalternativ.
 • Premiär för VMware Cloud Provider Platform vilken kommer att hantera de globala strategiska affärsintressena för moln leverantörerna.
 • Nya sigill eller logotyper för att tydliggöra samarbeten och partnerskap i form av; VMware Cloud Verified Trust Mark och VMware Cloud Verified partners. Samt en fortsatt utveckling av den globala sidan av VMware Cloud Providers.

vRealize Suite 2017

VMware fortsätter även sin utveckling av en av kärnplattformarna, vRealize Suite vars uppgift är att underlätta och effektivisera hanteringen av multipla molnlösningar. Såväl affärs- som IT-ledare är överens om att datacenter- och molntransformation kommer att ge stora fördelar, vilket bland annat omfattar en ökad rörlighet och flexiblare förändringsförmåga och högre kostnadseffektivt. Det kommer även att leda till en kortare tid för innovation och lansering av nya applikationer.

 • En mer utsträckt automatisering är nyckeln till framgång inom detta område, särskilt när det kommer till effektivisering av produktionsverksamhet, säger Joe Baguley

vRealize Suite 2017 integrerad den senaste versionen av vRealize Automation, vRealize. Operations, vRealize Business for Cloud och vRealize Log Insight vilka tillsammans ska underlätta för företag att automatisera sin IT relaterade process. För att lyfta fram några av de mest intressanta nya funktionerna här så ser vi bland annat ett utökad stöd för containers, flera konfigurations- och handhavandeverktyg samt en bättre integration med Microsoft Azure. Dessutom får vi ett integrerat stöd för VMware vSAN drivna HCI lösningar vilket kommer att förbättra såväl applikations- som infrastrukturs prestandan.

Containerns år

2017 kommer delvis att bli ihågkommit som året då containers slog igenom på bred front och för att möta detta ökade behov så förbättrar VMware både kraften och flexibiliteten i sina mjukvarubaserade containrar genom flera förbättringar i VMware vSphere Integrated Containers 1.2. Genom dessa så kan VMware erbjuda snabbare applikationsutnyttjande, kostnadsbesparingar och applikationsportabilitet över kritiska infrastrukturslösningar där både traditionella och containeriserade applikationer körs sida vid sida på en gemensam plattform.

Dessutom levererar vSphere Integrated Containers 1.2, som en del av vSphere 6.5 betydande nya möjligheter, inklusive möjligheten att tillhandahålla inbyggda Docker-containers, omfattande säkerhetsförbättringar och en enhetlig hanteringsportal.

Säkerheten i första led

Just säkerhetsaspekten är en av VMwares prioriteter och för att göra den digitala arbetsplatsen säkrare och flexiblare så har VMware etablerat flera nya partnerskap genom VMware Mobile Security Alliance Partners.

 • Då antalet endpoint-plattformar, appar och användartyper ständigt ökar blir de säkerhetsrelaterade angreppsvektorer över hela den digitala arbetsytan allt fler. Genom VMware Workspace ONE får företag en modern säkerhetsarkitektur med integrerat applikations- och enhetens-baserade säkerhetsbehov.
 • När företag sammanför Workspace ONE och säkerhetslösningar från våra MSA-partners (Mobile Security Alliance), kan kunderna dra nytta av en modern säkerhetsplattform som skyddar mot riktade hot mot enheter, användare, appar och data. både i molnet och lokalt, säger Joe Baguley

Syftet med MSA, när denna etablerades av VMware, var att överbrygga luckorna mellan befintliga äldre säkerhetsverktyg och tillhandahålla en grundplattform för att säkra alla mobila slutpunkter över ett företag. Från att initialt sett bestått av 10 betrodda säkerhetspartners över fyra kategorier så tillkännagavs under VMworld 2017 en utökning av alliansen med Bay Dynamics, CipherCloud, Entrust Datacard, Gurucul, Intercede och Kaymera, vilket ger totalt 23 partners över totalt sex kategorier.

Ny NFV-lösning för telekomoperatörer
Mot bakgrund av trafikutveckling utan like tillsammans med allt större kundförväntningar så presenterades en ny OpenStack version av VMwares vCloud NFV platform. Denna har till syfte att hjälpa telekomoperatörer att påskynda tjänsteleveranserna, förenkla hanteringen, öka flexibilitet och service samt säkerhet och underlätta vid utvecklandet av nya intäktsströmmar. Allt via den senaste VMware integrationen av OpenStack4.

Exempel på företag som redan lanserat färdiga NFV lösningar baserade på VMwares integration är Dell EMC och Vodafone.

VMware fyra kärnprioriteter som hjälpa sina kunder att köra, hantera, ansluta och säkra alla applikationer över alla moln kommer vi fortsättningsvis få ta del utav. 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>