Voxo släpper AI-rapport med analys och insikter från Almedalen
Hem NyheterAI Voxo släpper AI-rapport med analys och insikter från Almedalsveckan

Voxo släpper AI-rapport med analys och insikter från Almedalsveckan

Publicerat av: Redaktionen

Voxo släpper AI-rapport med insikter och analys av veckans paneldebatter på Techarenan Bright

Hur summerar man egentligen allt som sägs under en Almedalsvecka?

För att försöka besvara detta så inledde vi i år ett samarbete med Techarenan där vi med hjälp av vår AI-baserade språkteknologi analyserat alla debatter automatiskt.

Lika många ord som två Harry Potter-böcker

Nu när veckan är över så kan vi summera att innehållet i debatterna motsvarar de två första Harry Potter-böckerna, eller nästan två säsonger av sitcom-serien Vänner. Resultatet presenterade vi live under veckan med individuella analyser av varje debatt som streamades ned till eventet nästan direkt efter debatten var färdig.

Intensitet och sentiment

Voxo släpper AI-rapport med analys och insikter från Almedalen

Oliver Larsson, Sales Development och Johan Wadenholt, CEO & Founder, framför Techarenans venue i Visby hamn under Almedalen 2022

Vi analyserade hur snabbt deltagarna pratade, hur tonläge och sentiment förändrades mellan olika ämnen, vilka områden som diskuterades, vad som stack ut i debatterna och vilka “buzzwords” som de lyckades träffa in. Resultatet blev väldigt intressant och vittnar om en vecka med väldigt stort fokus på utbildning, energi och kompetens.

Som åhörare på många av seminarierna så kan jag bekräfta att det verkligen var årets viktigaste områden som på ett eller annat sätt dök upp i de flesta debatter.

Vi lät även vår teknologi välja ut och föreslå stycken från delar av debatterna där man pratat väldigt snabbt, långsamt eller när man lyft något som våra modeller tolkade som positivt eller negativt.

Topics och starka citat

Även här pinpointades väldigt intressanta insikter om höjdpunkter i debatterna om bland annat normer, hållbarhet och data. Ett bra exempel är att den plockade upp när Katarina Berg från Spotify använde analogin att “Data är som en bikini. Alltså det visar mycket, men döljer det viktigaste”. Ett enkelt citat men en väldigt bra liknelse i debatten.

Sammanställd data och enskilda AI-rapporter

När jag går igenom resultatet så känner jag att den teknologi vi byggt upp är applicerbar överallt. Även om jag inte hade velat missa denna, till stor del fantastiska, vecka nere på Gotland vet jag ju nu att jag hade kunnat få ut väldigt mycket av insikterna automatiskt. Dessutom mer eller mindre i realtid och snyggt sorterat med både höjdpunkter samt summeringar – utan att ha varit på en enda debatt.

2022 kommer vara Voxos år, med nya produkter redo för release och ny teknologi som väntar på att få skapa mer och fler smarta insikter!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00