Hem Trender VR-glasögon och hörlurar årets favoriter i julhandeln
VR-glasögon och hörlurar årets favoriter i julhandeln

VR-glasögon och hörlurar årets favoriter i julhandeln

Publicerat av: Redaktionen

Försäljningssiffrorna för december pekar ut två tydliga vinnare under årets julhandel – VR-glasögonen som redovisar den i särklass största försäljningsökningen samt hörlurar som sålts i allra flest antal.

Det visar statistiken från Elgigantens 160 varuhus. – Det blir många hårda och smarta paket under granarnaVR-glasögon och hörlurar årets favoriter i julhandeln
i år, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

VR-glasögon, hörlurar, smarttelefoner och gamingdatorer är några av storsäljarna under årets julhandel.

– VR-glasögonen är årets försäljningsraket med en försäljningsökning på 1700 procent i december jämfört med oktober. Efterfrågan fick en skjuts med utnämningen till ”Årets julklapp” i november, men hur mycket det påverkat är svårt att svara på. VR-tekniken är otroligt fascinerande och den häftigaste tekniklanseringen vi sett på väldigt många år. Det är först i år den blivit tillgänglig för den breda allmänheten, men den har potential att revolutionera världen som vi känner den idag, säger Niclas Eriksson.

Hörlurar är däremot den produkt som sålt i allra flest antal. Här noterar Elgiganten en fördubbling i försäljningen jämfört med en stark decemberförsäljning förra året. En växande andel kunder är dessutom ute efter trådlösa hörlurar.

– Hörlurar är på många sätt den ultimata julklappen. Telefonen får en allt mer central roll i våra liv och idag är det inte ovanligt att man har två, tre olika hörlurar som man använder beroende på tillfälle. Ett par på jobbet, ett när du tränar och ett par när du lyssnar på musik. Här räknar vi med fortsatt stor efterfrågan framöver, säger Niclas Eriksson.

Den starka gamingtrenden visar sig även under julhandeln. Efterfrågan på gamingdatorer har ökat med 50 procent jämfört med samma period förra året och försäljningen av tillbehör, som skärmar, tangentbord och headset etc har ökat ännu mer.

Precis som tidigare år fortsätter också eltandborsten, kaffemaskinen och olika massageprodukter att vara populära julklappar.

Höga förväntningar inför mellandagsrean
Nu startar förberedelserna inför mellandagsrean som startar klockan 08:00 den 25 december. Mellandagsrean har blivit en tradition starkt förknippad med Elgiganten och möjligheten att fynda hemelektronik till riktigt låga priser.

Kundintresset har ökat för varje år och förra året noterades nytt besöksrekord under juldagen. Elgiganten räknar med ett minst lika stort intresse i år. Men om julhandeln handlar om julklappar till nära och kära så handlar mellandagsrean till stor del om att uppgradera hemmet.

– Väldigt många kunder kommer för att handla vitvaror och stora TV‐apparater under mellandagarna och det är också här vi förväntar oss störst ökning i år. Vi är väl förberedda och har tagit in fler produkter än tidigare, så varuhusen kommer att vara fyllda till bredden. Få röda dagar innebär också att vi får löpande leveranser och kan fylla på eftersom, säger Niclas Eriksson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>