Wapparen som blir VD
Hem Kvinnor på Kanalen Wapparen som blir VD

Wapparen som blir VD

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] Tech och kommunikationsveteranen Martina Zetterkvist utses till VD för startup-företaget Work and Passion.

Wapparen som blir VD 1

Martina Zetterkvist VD Work and Passion

Hennes uppdrag blir att lansera den nya digitala plattformen wappare.se, en tjänst för företag och rekryterare som söker motiverade erfarna kandidater lättillgängligt och snabbt. Det är också den första tjänsten där kandidaten får betalt under hela rekryteringsprocessen.

Wappare.se smyglanserades 24 september i år och är en öppen site där företag och rekryterare kan söka igenom den digitala kandidatdatabasen. Affärsmodellen bygger på att alla enkelt och snabbt ska hitta rätt kandidat, och att kandidaten som kallas wapparen, också är motiverad att ta en ny tjänst bara erbjudandet är tillräckligt bra. Det är den första tjänsten i världen där kandidaterna får betalt för sitt CV, vid en intervju och vid en anställning. Behovet av att hitta rätt kandidater är stort och många företag har svårt att hitta personer med rätt profil som är intresserade.

– Vi tror starkt på digitaliseringsvågen inom HR och Work and Passion är vår största satsning någonsin. Inom fem år är det vårt starkaste affärssegment och ni kommer säker möta wappare runt hela världen, säger Ronny Siggelin, koncernchef för MoxieTech Group AB (Publi) som äger Work and Passion.

Arbetet som resulterade i att Work and Passion lanserades 17 april i år påbörjades redan 2015.

Visionen är att digitalisera och effektivisera rekryteringsprocessen i och med att marknaden och främst kandidaternas beeteende har förändrats radikalt de senaste åren.

– Jag fick tips om Work and Passion i början av sommaren och några månader senare sitter jag här som VD. Det känns väldigt rätt att vara en del av framtiden inom rekrytering som alla tjänar på. Den som inte förstår hur bra wappare.se är får skylla sig själv, säger Martina Zetterkvist, VD för Work and Passion och registrerade wappare sedan juni 2018.

Work and Passion ägs av MoxieTech Group AB (Publ), en av Sveriges starkast växande bolag med en portfölj som innefattar rekrytering, bemanning, ekonomikonsulting och elevhälsa. Koncernens mål är att vara marknadsledande inom digitalisering av tjänster inom kompetensförsörjning och HR-Tech.

Martina Zetterkvist lämnar tjänsten som byråchef på JCPr och har tidigare bland annat jobbat som PR- och kommunikationsansvarig på Viacom, Canal Digital och spelutgivaren Activision.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>