Waystream bygga i tyska fibernät
Hem Nyheter Waystream bygga i tyska fibernät

Waystream bygga i tyska fibernät

Publicerat av: Redaktionen

Waystream har fått ytterligare en order i Tyskland och ska under 2022 leverera nätverksutrustning för utbyggnad av ett fibernät.

Ordern har lagts av en av de ledande leverantörerna av fiberbaserat bredband i Nordeuropa, med speciell tyngd på Skandinavien och Tyskland.

Avtalet innehåller leverans av motsvarande 4 800 kundportar.

”Waystream har vunnit en affär i Tyskland, Europas största marknad, värd drygt 3 MSEK under 2022. Det är ett bevis på att våra produkter möter den tyska marknadens behov. I takt med att kravbilden, tillgängligheten och hastigheten på internettjänster ökar, måste utrustningen i fibernäten klara moderna krav, vilket våra switchar gör. Vi ser stora möjligheter på marknaden och kommer fortsätta vårt jobb med att hjälpa fler kunder att bygga framtidens fibernät,” säger Fredrik Lundberg, VD Waystream.

Waystream bygga i tyska fibernät

Fredrik Lundberg, VD Waystream

Utrustningen som beställdes är Waystreams ledande accesswitch för stadsnät, ASR8048. Den stödjer hastigheter upp till 10Gbit/s på kundport vilket skapar en lång teknisk och ekonomisk livslängd. Samtidigt finns det viktiga funktioner i switchen som t. ex telemetri, som gör det möjligt för operatörer att minimera driftskostnader och öka tillgänglighet och säkerhet i nätet genom en proaktiv och förenklad hantering av nätverket och dess tjänster.

Affären har gjorts genom Waystreams partner, den nordiska systemintegratören NetNordic.

”Inte minst pandemin har visat hur viktigt det är att kunna tillhandahålla stabilt, snabbt och robust bredband. Waystreams utrustning är en viktig komponent för regioner och länder som behöver hög hastighet, hög tillgänglighet och snabba responstider. Med det utökade temperaturstödet så passar Waystreams produkter väldigt bra på den tyska marknaden där det oftast står kabinett utan kylning eller uppvärmning,” säger Trond E. Lundesgaard, Sales Director, NetNordic AS.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>