Waystream får indisk genombrottsorder

Waystream, som utvecklar och säljer avancerad digital infrastruktur så som switchar och routrar för fiberbaserade bredbandsnät, har fått sin första order på den indiska marknaden via sin nya partner Genexis India. Slutkunden, PMPL, är en del av Digicablecomm och är aktiv i Kolkata.

PMPL har valt Waystreams flaggskeppsplattform MPC480 för att uppgradera sitt nät. Uppgraderingen möjliggör också en ny nätdesign som kommer skapa ett stabilt, Waystream får indisk genombrottsorder 1skalbart och framtidssäkert nätverk. Den nya nätdesignen och uppgraderingen gör det möjligt att hantera en framtida kundtillströmning samtidigt som säkerheten i nätverket höjs.

– Vi är väldigt glada över att ha fått en genombrottsorder i Indien. Indien är en enorm marknad och vi ser en stor potential där. Med PMPL och Genexis India som partner får vi en referenskund, vilket är viktigt. Vi har en framgångsrik utvärdering i ryggen och tillsammans ska vi att skapa ett högkvalitativt nätverk som kommer kunna leverera en snabb och stabil internetuppkoppling till såväl befintliga som framtida kunder, säger Johnny Hedlund, vd på Waystream.

Indien har stort fokus på teknologi och den nya regeringen har som mål att digitalisera landet för att stötta den starkt växande ekonomin. Investeringar i infrastruktur är av stor vikt eftersom dagens nät inte möter marknadens efterfrågan vilket öppnar upp för bolag som Genexis India som satsar på att bygga förstklassiga nätverkslösningar för sina kunder.

– Med Waystream tekniskt avancerade produkter har vi lyckats skapa en förstklassig helhetslösning som gör oss unika på marknaden. Deras produkter utgör ett perfekt komplement till vår nuvarande portfölj som riktar sig till tjänsteleverantörer. Waystream har också en enastående meritlista från den mycket konkurrensutsatta och krävande skandinaviska marknaden samt ett snävt fokus på FTTx. Denna kombination gör dem till ett utmärkt val och vi är mycket glada över att kunna erbjuda Waystream lösningar till våra partners och kunder i Indien, säger Paritosh Prajapati, VD på Genexis India Pvt.

Genexis India Pvt har under en längre period framgångsrikt testat och utvärderat Waystreams MPC480. Tillsammans går Waystream och Genexis nu in i nästa fas där man kommer att implementera den storskaliga lösningen. Det totala ordervärdet är 3 MSEK. Den första leveransen, som uppgår till ett värde av 800 000 SEK, skickas nu, medan resterande kommer att levereras under 2017.