Waystream får RegioNet som ny kund i Tyskland
Hem Nyheter Waystream får RegioNet som ny kund i Tyskland

Waystream får RegioNet som ny kund i Tyskland

Publicerat av: Redaktionen

RegioNet Schweinfurt GmbH, en del av Stadtwerke Schweinfurt GmbH, i staden Schweinfurt med 54 000 invånare, letade efter en ny leverantör av mycket pålitliga FTTH-lösningar.

Efter en omfattande testperiod föll valet på Waystream till att uppgradera och bygga ny FTTH-infrastruktur för 5 000 privatbostäder.

RegioNet Schweinfurt har de senaste 20 åren erbjudit fiber till företag i stadsnätverket och sedan 2012 bygger de också fibernät för externa företag och privatbostäder.Sebastian Landgraf, teknikchef på RegioNet Schweinfurt GmbH, berättar:

”Vi sökte inte den billigaste upfront-lösningen utan den som ger oss de lägsta långsiktiga OPEX (driftskostnader). Waystream gav ett bra intryck från början och vi ansåg att deras produkter var mer tillförlitliga än liknande produkter på marknaden. Pålitlighet är en extremt viktig nyckelpunkt för oss. Dessutom är Waystreams produkter enkla att konfigurera, så produkterna var igång efter bara några timmars workshop för våra tekniker. För närvarande använder vi inte det integrerade alternativet för telemetrisk övervakning, men vi kommer att titta på det i framtiden.”

Waystream får RegioNet som ny kund i TysklandAvtalet innehåller ett antal MS7024-AC som i ett första steg främst används för att ansluta cirka 700 lägenheter i Schweinfurt. Det kommer anslutas cirka 5 000 lägenheter de närmaste åren.

MS7000-serien av switcher bygger på en hybrid arkitektur och inkluderar förutom en så kallad switch ASIC, även en nätverksprocessor (NPU) som möjliggör avancerade och unika funktioner samt verktyg för felsökning.

“Jag är glad att välkomna Schweinfurt till Waystream-familjen och att våra produkter passar så perfekt för deras behov. Jag är övertygad om att vi kommer att fortsätta växa tillsammans. Det gör mig särskilt glad att de ser våra produkter som pålitliga och enkla att konfigurera eftersom vi strävar efter att våra produkter ska vara lättanvända och hålla länge både ur teknisk och ekonomisk synvinkel,” säger Fredrik Lundberg, VD Waystream.

”Det är allmänt erkänt att fiber är framtiden och att endast fiber kan tillgodose de ständigt växande behoven på bandbredd och hastighet. Pandemin har visat hur essentiell tillgång till internet är redan idag och hur snabbt världen digitaliseras. Oavsett om du strömmar musik eller film med hela familjen, spelar datorspel, arbetar från ditt hemmakontor och sköter kunder och projekt i företaget. Med fiber finns det inga flaskhalsar och endast fiber kan tillgodose behoven hos potentiella utmaningar för internetbaserade tjänster. Waystream kommer att vara en viktig tillgång i vårt företags expertis inom detta område, avslutar Sebastian Landgraf.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>