Westcon satsar på säkerhet och tar ny vd från Computerlinks

Per-Erik Kask
Per-Erik Kask på Computerlinks University i september i år. Nu är han alltså vd för Westcon Security i Norden.

Distributören Westcon satsar på säkerhet i Norden och har lyckats rekrytera Per-Erik Kask, en verklig räv i sammanhanget, till rollen som vd för säkerhetsdivisionen. Han kommer närmast från Computerlinks och har över 20 års erfarenhet från branschen.

Rekryteringen är ett led i den satsning som Westcon gör med början i Sverige. Ytterligare tre personer ska anställas på säljsidan och distributören kommer också att ta in flera stora leverantörer under de kommande månaderna, enligt ett pressmeddelande.

– När vi nu utvecklar affären och kommer att erbjuda fler tjänster till våra återförsäljare är Per-Erik en ”perfect fit”, kommenterade Willem de Haan, senior vice president på Westcon Security EMEA.

– Han har en väldokumenterad förmåga att få företag att växa i det här kraftigt konkurrensutsatta segmentet. Det här är vårt första steg i vår nordiska expansion. Satsningar i Finland, Norge och Danmark kommer inom kort.

Per-Erik Kasks uttalande i pressmeddelandet:

– Gång på gång har jag varit imponerad av Westcons strategiska förhållningssätt gentemot marknaden i Europa. Genom anställningen av flera nya resurser, alla experter inom sitt område, har Westcon visat sin förmåga och vilja att skapa nya möjligheter och affärer för våra återförsäljare i regionen.

Post Comment