Windows 10 – ”En ny era av Windows börjar idag”
Hem Nyheter Windows 10 – ”En ny era av Windows börjar idag”

Windows 10 – ”En ny era av Windows börjar idag”

Publicerat av: Redaktionen

 Microsoft Corp, Windows 10 finns nu tillgängligt som kostnadsfri uppgradering för befintliga användare eller med nya PCs och surfplattor. Windows 10 inkluderar innovationer och nyheter så som Cortana, en Xbox app och nya webbläsaren Microsoft Edge, för en enkel, personlig och mer produktiv upplevelse. Windows 10 är det säkraste Windows någonsin och levereras som en tjänst som automatiskt håller sig uppdaterad med de senaste innovationerna och säkerhetsuppdateringarna. Windows 10 ger användaren en enhetlig upplevelse av operativsystemet och kommer finnas tillgängligt över en bredd av enheter, inklusive PCs, surfplattor, telefoner, Raspberry Pi, Xbox One, HoloLens med flera – och har redan testas på över 2000 enheter och konfigurationer.

Nya windows 10

Microsoft meddelar även att en ny Windows Store och Windows Software Development Kit (SDK) finns tillgängligt från och med onsdag, 29 juli, vilket öppnar dörren till nya innovativa app-upplevelser på Windows 10.

Lanseringen av Windows 10 firas tillsammans med människor från hela världen och det hålls speciella firanden i 13 länder, samtidigt som man inleder ett årslångt initiativ för att hylla individer och organisationer som gör skillnad i världen. Microsoft uppmanar folk att engagera sig kring uppgraderingen till Windows 10 genom att dela hur de vill förändra världen på hashtagen #UpgradeYourWorld. Microsoft uppmanar också sina fans att rösta på den globala ideella organisation de tycker ska få en donation från Microsoft i samband med lanseringen. Genom att tagga #UpgradeYourWorld och #Vote på Instagram, Facebook eller Twitter. Mer information om #UpgradeYourWorld -initiativet finns på http://www.windows.com/upgradeyourworld.

En ny era av Windows börjar idag”. Från första början har Windows 10 varit unikt – genom att vara byggt ut ifrån feedback från över 5 miljoner användare, genom att levereras som en tjänst istället för en licens, och genom att erbjudas som en kostnadsfri uppgradering”, säger Terry Myerson, Executive Vice President för Windows and Devices Group på Microsoft.

Windows 10 tar avstamp i vår vision om en mer personlig teknikupplevelse, med en naturlig, mobil och säker känsla rakt igenom. Tillsammans med våra partners är vi glada över att kunna presentera det bästa Windows någonsin. Ett Windows som kommer ge människor och organisationer runt om i världen verktyg för att åstadkomma, förändra och göra otroliga saker.”, säger Terry Myerson.

Windows 10: Det bästa Windows någonsin

Windows 10 är snabbt, enkelt och lätt att använda – med Windows 10 är Start menyn tillbaka och Levande Paneler (Live Tiles) gör det enkelt för användaren att få information om sådant som är viktigt. Windows 10 är det säkraste Windows som Microsoft någonsin har släppt. Förbättringar av Windows Defender och Smartscreen hjälper användaren att skydda sig mot virus, skadlig kod och nätfiske. Och innovationer som nya Microsoft Hello, gör det möjligt att logga in på sin enhet snabbt, säkert och lösenordsfritt.

Med Windows 10 är det också enkelt att hålla sin dator, surfplatta och telefon uppdaterad med den senaste versionen, eftersom uppdateringarna är kostnadsfria och sker automatiskt under hela enhetens livslängd.

Windows 10 är mer personligt och hjälper dig bli mer produktiv – med röststyrning, penna och igenkänning av gester – för en mer naturlig interaktion mellan användaren och PCn. Windows 10 är designat för att fungera perfekt ihop med Office och Skype och gör det möjligt att snabbt byta mellan applikationer och program. Snap och Task View gör det enkelt att hålla sig organiserad. Windows 10 erbjuder användaren många nya och innovativa teknikupplevelser, exempelvis:

  • Cortana – En personlig digital assistent som gör det enkelt att söka och hitta rätt information vid rätt tillfälle.
  • Microsoft Edge – en helt ny webbläsare som snabbt och enkelt låter dig surfa, läsa, markera och dela saker från webben.
  • Xbox app – En integrerad Xbox applikation levererar Xbox-upplevelsen till Windows 10 – som gör det möjligt att tillsammans med vänner spela spel på Xbox och andra Windows 10 enheter.
  • Continuum optimerar applikationer och användarupplevelsen mellan touch och desktop.
  • Built-in apps inkluderar Foton, Kartor, Microsofts nya musik-app, Groove och Movies & TV som erbjuder underhållning. Med OneDrive kan filer enkelt delas och hållas uppdaterade på alla dina enheter.
  • Microsoft Phone Companion app (Telefonassistenten) – låter iPhone-, Android- och Windows- telefoner fungera sömlöst ihop med andra Windows 10 enheter.
  • Helt nya Office Mobilappar för surfplattor med Windows 10 finns från och med idag tillgängligt genom Windows Store. Apparna är utvecklade för att du ska kunna arbeta där du är, även på resande fot. Program som Word, Excel och PowerPoint erbjuder en konsekvent upplevelse med touch-funktioner. Och med OneNote appen förinstallerad på Windows 10 är det enkelt att ta anteckningar på stående fot. Med den kommande lanseringen av Office (Office 2016) kommer vi erbjuda vår hittills största uppsättning program och funktioner för att skapa professionellt innehåll som exempelvis text och presentationer. Byggda för precision med tangentbord och mus, och optimerade för bärbara PC, 2-i-1 som Surface Pro 3 och enheter med stor skärm.
  • Start – Start-menyn och aktivitetsfältet låter dig snabbt komma åt de verktyg och program du behöver. De känns dessutom snabbt igen och är enkla att förstå oavsett om du uppgraderar från Windows 7 eller Windows 8.

Windows 10: Den bästa plattformen för företag

Feedback från miljontals IT-proffs har format Windows 10, vår hittills hårdast testade version av Windows någonsin. Windows 10 kommer redo för användning av företag och deras anställda. Och kommer hjälpa företag att skydda sig mot moderna cyberattacker, leverera en upplevelse av tekniken som de anställda kommer att älska, samtidigt som Windows 10 möjliggör nya innovationer med en plattform som håller företaget uppdaterat med den senaste tekniken. Företag kommer dessutom ha möjligheten att styra hur ofta de får uppdateringar, samt skräddarsy de funktioner som är rätt för olika grupper av anställda.

Windows 10 har inbyggd säkerhet av högsta klass som gör det möjligt för företagen att ersätta lösenord med säkrare lösningar, skydda företagsdata och företagsidentiteter, och bara köra den programvara de själva litar på. Nya management- och distributionsverktyg gör det också möjligt för företagen att sänka sina kostnader, samt driva sin verksamhet med styrkan i Microsofts molnplattform Microsoft Azure.

Nya appar i Windows 10

Microsofts nya Windows Store öppnar under onsdagen i samband med lanseringen av Windows 10 och har redan börjat acceptera nya appar utvecklade för Windows 10. Windows Store samlar alla populära gratis- och betalappar, spel, filmer, TV-program och den senaste musiken, på ett och samma ställe. Och som funkar på alla enheter som har Windows 10.

Allt innehåll i Windows Store är certifierat av Microsoft för att hålla användarens PC, surfplatta och andra enheter säkra. Windows Store erbjuder även tidigare appar för Windows 8.1, så som Netflix, Mint.com, Flipboard, The Weather Channel och ”Asphalt 8: Airborne”. I Windows Store erbjuds en konstant ström av nya och uppdaterade Universal Windows Apps som exempelvis: Twitter, “Minecraft: Windows 10 Edition beta”, Hulu, iHeartRadio, USA TODAY, “Candy Crush Saga” och inom kort även WeChat, QQ och många fler.

Enkelt att uppgradera, nu tillgängligt

Att uppgradera till Windows 10 är enkelt för användare som idag har Windows 7 eller Windows 8.1 på sin PC eller surfplatta. Med start onsdag den 29 juli, kommer de som reserverat sin uppgradering till Windows 10 att få ett meddelande om när deras uppgradering är redo att installeras, något som kommer att ske succesivt med start på lanseringsdagen.

För företagskunder finns Windows 10 redo att börja uppgradera, och med start den 1 augusti kan organisationer som har volymlicensering börja uppgradera sina enheter till Windows 10 Enterprise och Windows 10 Education.

Våra partners inom detaljhandeln är redan nu redo att hjälpa människor att uppgradera till Windows 10, vilket är möjligt hos närmare 100 000 utbildade återförsäljare och i tiotusentals butiker runt om i världen. Vårt uppgraderings-program finns tillgängligt från den 29 juli och programvaran för Windows 10 blir allmänt tillgänglig i butiker från och med mitten av augusti – september globalt.

Enheter som redan kör Windows 10 kommer finnas tillgängliga i vissa butiker den 29 juli, men många fler kommer att levereras till butiker under de kommande veckorna och månaderna.

Vi har också arbetat i nära kontakt med våra återförsäljare för att introducera hjälpprogram som hjälper användare att uppgradera sitt Windows 7 eller Windows 8.1 till Windows 10. Denna hjälp finns hos återförsäljare som exempelvis: Best Buy, Bic Camera, Croma,

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>