Windows 10 – Windows 8 på steroider Del 2 av 3
Hem NYHETERWINDOWS 10 Windows 10 – Windows 8 på steroider Del 2 av 3

Windows 10 – Windows 8 på steroider Del 2 av 3

Publicerat av: Redaktionen

(Månadens Team)  Windows 10 – Windows 8 på steroider Del 2 av 3

Inte helt färdigt

Men med allt detta beröm ur världen finns det självklart också saker att anmärka på, eller i alla fall invänta förbättringar av. Att inställningarna fortfarande finns på två olika ställen är till exempel ganska störande. Förhoppningen var att Microsoft skulle flytta ihop dem, men både Kontrollpanelen och den nya inställningsappen behövs för att kunna göra alla typer av inställningar.

 

DSC_0558

I de flesta fall har Microsoft lagt till en hjälpsam länk till gamla Kontrollpanelens inställningar när de nya inte riktigt räcker till, men det känns som en halvmesyr. Här kan vi dock säkert räkna med att det kommer att ske förändringar allt eftersom det kommer nya uppdateringar till Windows 10.

Felmeddelanden är också någonting som man inte verkar vilja se sig i kast med att förbättra. De är fortfarande mestadels lika obegripliga och ohjälpsamma som de alltid har varit i Windows. Ovana användare – och inte erfarna sådana heller, förresten – vill inte se obegripliga koder och hjälplänkar som inte leder någonstans eller till nonsenssvar. Nu är det ju så i mjukvaruvärlden att allt inte alltid fungerar som det ska, men det går ju att önska sig.

Det nya systemet att Windowsuppdateringar fildelas för att göra dem kvickare är inte så dumt tänkt – Microsofts servrar belastas mindre och användarna får sina uppdateringar snabbare. Men att det är påslaget som standard känns väldigt själviskt från Microsofts sida. En användare med mobilt internet, som betalar för sin datamängd, kan drabbas av onödiga kostnader för att dela med sig av data utan att ens veta om det.

Dynamiskt system

Med Windows 10 har ju Microsoft utlovat ständiga uppdateringar och en hela tiden pågående utveckling av systemet. Det här är ju spännande och borde vara mestadels positivt – vem säger nej till förbättringar? Men det innebär också att användarna kanske inte har riktig koll på vad som händer.

Nästa gång datorn slås på kanske någonting fungerar helt annorlunda eller återfinns på en annan plats. Det är inte fel med ett dynamiskt system, men här kanske Microsoft skulle fundera på hur sådana ändringar kommuniceras ut till användarna.

Fortsättning följer Del 2 av 3

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00