WithSecure har valts ut som strategisk IT-säkerhetspartner till CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation
Hem Säkerhet WithSecure har valts som strategisk IT-säkerhetspartner till CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation

WithSecure har valts som strategisk IT-säkerhetspartner till CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation

Publicerat av: Redaktionen

WithSecure, tidigare känt som F-Secure Business, och CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation, ska arbeta tillsammans för att främja och avancera användandet av teknik inom konfliktlösning.

Digital teknik blir allt viktigare för att skapa och bibehålla fred.

Den kan t.ex. hjälpa medlare att bättre analysera underliggande orsaker till en konflikt inför förhandlingar eller för att sammanföra motståndare i ett inkluderande, säkert medium, så att de kan interagera med varandra på lika villkor. På det här sättet kan digitala verktyg stötta fredsprocessen på ett sätt som leder till en hållbar fred. Dock kan motståndare även använda många av dessa tekniker för att attackera varandra, sprida hat och desinformation, samt engagera sig i andra skadliga aktiviteter som underminerar människors välmående och säkerhet.

Genom att arbeta tillsammans siktar WithSecure och CMI på att skapa en medvetenhet om den viktiga roll tekniken har för fredsmäklande.

WithSecure har valts ut som strategisk IT-säkerhetspartner till CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation

Juhani Hintikka, CEO, WithSecure

”Som en europeisk pionjär i kampen för att säkra digitala miljöer vet vi bättre än någon annan hur motståndare kan använda digital teknik för att orsaka skada. Men vi vet också hur teknik erbjuder oss värdefulla möjligheter att knyta an, samarbeta och kommunicera på sätt som kan lösa meningsskiljaktigheter och främja förståelse mellan motståndare. CMIs arbete på detta område har aldrig varit viktigare än vad det är nu och jag är glad att WithSecure kan stötta detta arbete,” säger Juhani Hintikka, CEO, WithSecure

I över 20 år har finlandsbaserade CMI arbetat globalt för att förhindra och lösa konflikter genom medlande och dialog. Även fast CMI har använt teknik i sitt arbete ända sedan 2004 var det inte förrän 2020 som CMI gjorde det till en institutionell prioritet och inledde sitt digitala fredsmäklarprojekt.

De två organisationerna har satt upp tre prioriteter som ryggraden i deras samarbete:

  • Att stötta medlare med rätt resurser och utbildning för att bättre skydda fältoperationer och dess deltagare mot cyberattacker
  • Att utöka medlarnas skyldigheter kring att skydda personal från att skadas fysiskt till att även inkludera skydd av personlig information som anförtrotts dem av sårbara individer eller grupper.
  • Att stötta medlare med expertis kring den roll cyberhot spelar i konflikter och hur de ska möta dessa hot under medlingsaktiviteter.

Enligt Janne Taalas, CEO, CMI, är samarbetet med organisationer som WithSecure avgörande för organisationens framtida arbete.

”CMI har flera decenniers erfarenhet av att förhindra och lösa konflikter över hela världen. Cyberrymdens ökade betydelse går inte att förneka och vi behöver partners som WithSecure för att säkerställa att vi, i egenskap av fredsmäklare, har förmågan att möta utmaningarna som dessa digitala tekniker medför och att vi samtidigt kan dra nytta av möjligheterna de kan erbjuda för fred. Att kunna hantera digital teknik formar framtidens fredsskapande,”säger han.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00