Women in Technology bjöd på en energigivande start på fredagen!

[KVINNOR PÅ KANALEN] Susanne Asp, Business Manager hos distributören Ingram Micro och Ira Kolehmainen, Country Leader på SoftwareONE som driver WIT gruppen är mycket nöjda efter fredagens event.

Det var en härlig stämning och förväntan när ett 30 tal kvinnor samlades på Microsoft i Kista veckan som gick för att nätverka samt lyssna på två inspirerande kvinnor efter en god frukost.

Women in Technology bjöd på en energigivande start på fredagen! 1
Ishtar Touailat

Ishtar Touailat är efter en stökig uppväxt idag Innovationschef på Nordens största IT-konsultbolag Tieto,
med ansvar för utvecklingen inom områden som AI, machine learning, fintech, deep learning och digital hälsa, och jobbar också för att förbereda kvinnor överlag för AI-samhället. Hon har utbildat över 14 0000 entreprenörer och drivit Innovationskontoret på Stockholms Universitet.

Veckans Affärer utsåg henne till en av årets Innovationsänglar 2015, Tieto till årets IT-kvinna 2016 och
Veckans Affärer korade henne även till en av Årets 101 Supertalanger tidigare i år.

Vem blir inte inspirerad av att höra hur man kan lyckas med ett brett kunnande, mod, envishet, passion och
en massa jäklar anmana i en bransch där kvinnor inte är majoritet. Ishtar pratade en del om hur man lär sig vara bekväm med delegerande trots ett ganska stort kontrollbehov, och de flesta i lokalen nickande igenkännande!

Vi fick därefter äran att lyssna på Malin Dandenell som är lösningsspecialist på Microsoft Sverige med fokus på produktivitet och samarbete inom organisationen, vilket på Microsoft översätts till Office 365.

Women in Technology bjöd på en energigivande start på fredagen! 2
Malin Dandenell

Dagligen jobbar hon med att öka förståelsen för produktivitetslandskapet och att få kunder att nyttja de tjänster som de har investerat i till sin fulla potential.

Hon har jobbat på Microsoft i ett år, och drev tidigare Learningpoint samt var Microsoft MVP inom Office 365.

Malin pratade om den värld av produktivitetsverktyg vi kommer ifrån och hur man ska tänka som organisation och individ för att hålla sig produktiv i ett digitalt landskap. Väldigt intressant i den enorma produktflora som finns till vår hjälp idag.

-Två timmar går med en rasande fart, lite snopet att behöva avsluta eventet, då det bara kändes som vi hade skrapat lite på ytan, säger Ira.

-Jag skulle bli förvånad om vi inte försöker boka in dessa fantastiska inspiratörer framöver igen, och vi får fortsätta där vi slutade! Hoppas att ännu fler kvinnor får möjlighet att lyssna till Ishatar och Malin, avslutar Susanne.

Mer information: Jobbar du inom Microsofts Ekosystem och vill vara med i vårt nätverk för kvinnor inom IT får du gärna kontakta Susanne Asp: susanne.asp@ingrammicro.com