Workday länkar samman utbildnings- och planeringsverktyg för personal- och finanssystem.
Hem Nyheter Workday länkar samman utbildnings- och planeringsverktyg för personal- och finanssystem.

Workday länkar samman utbildnings- och planeringsverktyg för personal- och finanssystem.

Publicerat av: Redaktionen

Workday lanserar idag ett planeringssystem som kopplar ihop finans- och personalsystem – det första i sitt slag.

Samtidigt lanserar Workday en lärandeplattform som kan anpassas på individnivå. Lärandeplattformen kan genom sociala medier, video och molnbaserade samarbetsverktyg skapa och dela innehåll var som helst, när som helst och på vilken plattform som helst.workday

Här är mer om vad planeringssystemet – Workday Planning – kan göra:

För närvarande har man ofta flera system där kalkylbladen som man arbetar med  fungerar i silos. Företagsledare får därför ofta tillbringa mycket tid på att göra manuella beräkningar för att säkerställa dataintegritet, istället för att analysera dem och arbeta för  affärsresultat. Nu sammanlänkas alltså dessa. Till exempel kan kunder använda Workday Planning för att:

  • Utvärdera genomförbarheten av investeringar med ad-hoc prognoser: En vice vd för finansiellplanering och analys kan svara på en finanschefs förfrågan kring prognoser för hur en investering kan påverka företagets resultat via ett antal modellers antaganden. Genom att använda befintlig ekonomi-, personal- och operationell data som finns i Workdays system kan man skapa en modell i det gemensamma kalkylbladet – utan att använda ineffektiva offline-kalkylblad och göra flera versioner – för att analysera investeringens påverkan på intäkter, vad man förbrukat och vad vinsten blir, för att lättare ta beslut om hur man ska gå vidare.
  • Bestämma den bästa bemanningsmodellen för att stödja tillväxt: En finanschef och en personalchef kan samarbeta för att bestämma den bästa strategin för att företaget ska uppnå tillväxt genom att använda Workday Planning. De kan ta fram tänkbara bemanningsscenarios bland annat genom att titta på hur många som jobbar heltid eller deltid, vilka som behövs i de olika regionerna etc. Med Workday Planning kan finans- och personalchef se hur förändringar i bemanningen påverkar företagets budget och finansiella resultat, samt hur företagets samarbeten med olika nyckelintressenter till organisationen fungerar.
  • Bli bättre att hantera expansionsstrategier och kostnader: Med Workday Planning, kan den som är ansvarig för företagsutvecklingen, uppdatera prognoser för personalstyrkan på en Ipad under ett möte tillsammans med ledningsgruppen. Därifrån kan de granska specifik data som utannonserade positioner och sedan grafiskt visa upp kontor och budget som krävs när det gäller ytor per anställd, resor mellan olika platser eller vilka lokala förmåner som gäller för de anställda på de olika platserna.

Workday Planning, det första planerings-, budgeterings- och prognostiseringsprogrammet som förenar finans- och personalplanering i ett och samma system i kombination med Workdays Financial Management och Workdays Human Capital Management (HCM).

Här är mer om vad lärandesystemet – Worlday Learning – kan göra:

  • Peer-to-Peer-lärande: Genom att använda de senaste samarbetsverktygen och sociala media, kan Workday göra det möjligt för personer att konsumera, skapa och dela innehåll var som helst, när som helst och på vilken plattform som helst. De kan filma och dela en video med sin mobil, och på så sätt kan anställda främja interaktivitet som en del av lärandet.
  • Meningsfullt innehåll: Då Workday Learning är sammankopplat till Workday HCM, så är den också sammankopplad med den praxis som finns i organisationen. Den kan känna igen individer och rekommendera innehåll som är baserad på deras preferenser och ämnen som de tycker om. Workday gör det möjligt att göra rekommendationer baserat på en anställds roll och personens karriärsmål. Till exempel kan en person förbereda sig för hans eller hennes första ledande position genom att de får en notifiering, då en ny ledarutbildning öppnas för registrering. Därefter kan systemet automatiskt skicka relevant innehåll, som till exempel en ny videobaserat ledarskapsträning med coachande tips till honom eller henne.
  • Demokratisering av video: Workday tar bort komplexiteten att göra video så att användare kan fokusera på att skapa och dela innehåll. Med obegränsad lagring, en smart videospelare som stödjer standarder som http live-rapportering (HLS) och en molnbaserad infrastruktur som omkodar, lagrar och strömmar video via globala nätverk, så säkrar Workday en hög kvalitetsupplevelse. Den stödjer också existerande utbildningsinnehåll som SCORM och AICC format. Ett exempel är att en nyanställd kan lära sig mer om företagets kärnvärderingar genom att se en kort video som anställda har gjort själva – utan några fördröjningar.
  • Riktade kampanjer: Workdays kampanjhantering använder systemdata för att skicka riktad och relevant innehåll till målgrupper. Till exempel så kan personalchefer skapa lärandekampanjer till chefer som leder distansarbetande team, genom att säkra att anställda kan få relevant kommunikationsträning för att effektivt leda och motivera sina anställda på avstånd.
  • Inbyggd, aktion-rapportering och insikter: Workday Learning gör det möjligt att mäta ROI och effekten av lärande för bättre anpassning till affärsprioriteringar. Till exempel, när en chefskurs precis avslutats, så kan företagsledare spåra hur bra kursen var genom att få feedback från deltagarna med minimal tidsfördröjning och på så sätt bedöma effekten och värdet av kursen. Därefter kan de bestämma om det är värt att låta andra gå den kursen. De kan filma och dela en video med sin mobil, och på så sätt kan anställda främja interaktivitet som en del av lärandet, undervisningen och coacha på alla nivåer inom arbetsstyrkan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>