Wycore lanserar unikt koncept med underhållsfria molnklienter
Hem NyheterMolntjänster Wycore lanserar unikt koncept med underhållsfria molnklienter

Wycore lanserar unikt koncept med underhållsfria molnklienter

Publicerat av: Redaktionen

Den svenska IT-operatören Wycore har utvecklat ett koncept med specialkonfigurerade tunna klienter, molnklienter, istället för datorer. Lösningen ger en oöverträffat smidig och felfri IT-miljö liksom betydligt längre livslängd på klienterna.

hp– Rent tekniskt är det en avancerad lösning men för kunderna kan det inte bli enklare och mer strömlinjeformat. Vår säkra molnplattform kombinerat med dessa molnklienter ger en helt underhållsfri IT-miljö och betydligt bättre livslängd på klienterna, vilket sparar både tid och resurser, säger John Lybäck, vd på Wycore.

Som IT-operatör har Wycore målet att kundernas IT-miljö ska fungera felfritt och vara så enkel som möjligt. Wycores Citrixbaserade molnplattform är konstruerad för att uppnå just detta. Genom att nu även erbjuda specialkonfigurerade tunna klienter, molnklienter, som ansluter direkt in i molnplattformen får användarna en oöverträffat smidig och felfri IT-miljö. Eftersom molnklienten ansluter direkt in i användarens molnskrivbord, utan mellansteg, minimeras risken för driftsstörningar och avbrott. Med molnklienten har kraven på övrig konfiguration helt eliminerats, och lösningen kräver ingen IT-infrastruktur annat än en vanlig internetuppkoppling.

– Molnklienten är helt unik. Vi har utvecklat detta länge och genomfört gedigna tester med olika lösningar och har nu lyckats ta fram ett mycket bra koncept som vi nu lanserar till nya och befintliga kunder, fortsätter John Lybäck.

Molnklienten består inte av någon mekanik och startar upp direkt, och eftersom de är helt underhållsfria finns det heller inget behov av att uppdatera något i enheterna någonsin. De har också betydligt längre livslängd, upp två till tre gånger längre än vanliga datorer, och endast en vanlig internetuppkoppling krävs. Om något skulle hända med en eller flera klienter så har ingen data gått förlorad och det är bara att starta upp en ny och ta vid där man slutade.

Konceptet lanseras nu och de första kunderna som inför lösningen är Inhouse, ett konsult-, rekryterings- och bemanningsföretag i Stockholm, liksom Ebab, ett av Sveriges främsta konsultbolag inom projekt- och fastighetsutveckling med drygt 150 anställda runt om i Sverige. Båda använder molnklienten till funktionsbaserade arbetsplatser.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>