X1 från Lenovo
Hem Kanalröst X1 från Lenovo

X1 från Lenovo

Publicerat av: Redaktionen

[KANALRÖST] X1 från Lenovo är en mångfalt prisad dator serie skapad för den moderna användaren.

Under CES lanserade Lenovo nya produkter vilka går under samlingsnamnet X1. Den gemensamma nämnaren för dem alla är; tunnare, lättare och starkare. Serien omfattas från grunden av fyra modeller från den modulära ThinkPad X1 Tablet till stationära ThinkCentre X1, samtliga med flera revolutionära lösningar och samtliga kommer med Windows 10.

ThinkPad X1 tablet

Börjar vi med ThinkPad X1 Tablet så är detta en platta som tack vare unika moduler kan byggas ut till önskad funktionalitet. Exempelvis kan du med produktivitetsmodulen få upp till 15 timmars batteritid vilket gör dig produktiv under långa arbetsdagar eller under dina resor. Med presentationsmodulen får du en ”pico” projektor och HDMI port för att underlätta vid tillfälliga presentationer under resan. Föredrar du däremot att skapa 3D material kan du lätt använda 3D bild modulen som omfattar en framåtriktad RealSense kamera från Intel.

Till detta kommer även ett fullstort tangentbord med trackpoint som går att ställa i tre olika vinklar för optimal skrivkomfort och känsla. X1 Tablet väger tillsammans med tangentbordet runt ett kilo och är den första Windows platta som levereras med avancerad LTE för högsta möjliga anslutning. Så det är inte konstigt att Thinkpad X1 Tablet fick hela 24 utmärkelser under CES.

 Windows_logo_Blu286_rgb_D

OLED nästa

Yoga

Med ThinkPad X1 Yoga, som är otroligt tunn med knappa 1,68 centimeter och  lätt med en vikt på under 1,3 kilo, så introducerar Lenovo världens första konvertibel  med möjlighet till en  OLED skärm för extremt färgrika bilder och en djup svärta som aldrig tidigare setts.

Förutom ett unikt, patenterat, tangentbord som automatiskt fäller in tangenterna när du väljer att arbeta i tabletläge så har X1 Yoga försetts med en smart aktiv penna som är gjord för att jobba direkt på skärmen.  När pennan sedan inte används placeras den smidigt inuti plattan för smart laddning och säker förvaring.

Lenovo Logo Black High Res

Lätt men stark som stål

Tredje nyheten är ThinkPad X1 Carbon som är världens lättaste 14 tums Ultrabook för affärsfolk. Tack vare sin konstruktion och milspec klassificering får du här en Ultrabook som väger under 1,2 kilo, är 16,5 millimeter tjock och i det närmaste oförstörbar. Tack vare de unika konfigurationsmöjligheterna så kommer X1 Carbon garanterat att passa just dig och dina behov.

ThinkPad X1 Carbon

 • Exempel på konfigurationsalternativ omfattar bland annat;
  • Upp till 1 TB 2 NVMe SSD för extrem prestanda och låg strömförbrukning
  • Extremt snabb och Enterprise klassificerad anslutning med Qualcomm Snapdragon X7 LTE
  • Integrerat modem med 4G LTE för hastigheter på upp till 300 Mbps nedströms hastighet
  • Snabb och säker trådlös dockning via WiGig
  • TPM och fingertrycksläsare för ökad säkerhet

Framtidens arbetsstation

thinkcentre X1 hero shot showing powerpoint screen display

thinkcentre X1 hero shot showing powerpoint screen display

Sista produkten är ThinkCentre X1 AIO vilket är en ultraslimmad Allt–i–ett enhet vars aluminium chassi  bara mäter 11 millimeter. Enheten baseras på sjätte generationens Intel Core processorer med vPro teknik, AMT och TPM för enkel hantering och hög säkerhet. Skärmen, som mäter 23,8 tum och har en upplösning på 1920 x 1080 har specialbehandlats för att få perfekt återgivning även i dagsljus.

Utöver detta så finner du finesser som integrerade högtalare med Dolby ljudkvalité, HD webbkamera och Skype för business. Än intressantare är att modellen, som både i sig själv och vars ställ, är mycket smäckra, har tillverkats för att användas under lång tid i tuffa miljöer. Till exempel har modellen testats för att klara av upp till tio års damm utan att störa den inre elektroniken.

Multipla tillbehör

Till dessa modeller kommer även ett flertal tillbehör varav vi lyfter fram följande;

 • ThinkPad X1 trådlösa touch mus är en två i en mus för resor. På ena sidan har du den traditionella musen och på andra sidan finns en touchpad för användning vid presentationer.
 • ThinkPad X1 In-Ear headset som är optimerat för Dolby-ljudet
 • X1 Sleeve som är en magnetiskt skydd med mjukt inre för Carbon och Yoga
 • ThinkPad 65W Micro Adapter är 58 % mindre och 50 % lättare jämfört med normala strömadaptrar.
 • ThinkVision X1 är världens första skärm att erhålla TUV Eye-Comfort certifikatet. Skärmen är på 27 tum och är bara 7,5 millimeter tunn. Bland ett flertal anslutningsmöjligheter finner vi exempelvis en USB typ C port.

x1 Windows_logo_Blu286_rgb_D

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>