Xenits Open Source projekt revolutionerar Kubernetes i Azure
Hem NyheterMolntjänster Xenits Open Source projekt revolutionerar Kubernetes i Azure

Xenits Open Source projekt revolutionerar Kubernetes i Azure

Publicerat av: Redaktionen

Xenit lanserar den 15 april en efterfrågad tjänst baserad på öppen källkod för att hjälpa svenska företag att accelerera sin Cloud Native-satsning.

Xenits Open Source projekt revolutionerar Kubernetes i Azure

Simon Gottschlag, CTO på Xenit

Med Xenit Kubernetes Framework hjälper Xenit sina kunder att maximera nyttan med containerbaserad drift och utveckling med Kubernetes i Microsoftmolnet Azure.

– Kubernetes gör det möjligt för utvecklingsteam att distribuera Cloud Native applikationer närsomhelst och hantera dem exakt som de själva vill. Utmaningen för många företag är att man vill lägga all sin tid på att utveckla de värdeskapande applikationerna för att stärka sin kärnverksamhet snarare än att lägga tid och resurser på att drifta dem. Därför har vi skapat ett unikt ramverk för att underlätta just detta. Genom det tror vi att fler utvecklingsteam kan ta del av alla fördelar med Kubernetes i Azure, säger Simon Gottschlag, CTO på Xenit.

Intresset och användandet av Kubernetes har exploderat sedan verktyget lanserades. Eftersom tekniken är både ny och komplex råder det stor brist på kunskap i Sverige. Xenit har världsledande kompetens inom områden och för att hjälpa fler företag att komma igång med deras Cloud Native-satsning är hela ramverket för tjänsten byggt på öppen källkod som går att hitta på Xenits Github. Linus Lindström, vd på Xenit, berättar:

– Som en del i vårt mål att bli den största och snällaste cloudpartnern satsar vi mycket på att dela med oss av vår expertis, till exempel genom att jobba med öppen källkod och på så sätt bidra till community och hela världens utveckling av Kubernetes i Azure. Det är också väldigt kul att se att våra open source projekt har lett till flera samarbetsprojekt med Microsoft och andra molnpartners världen över där vi bidrar med vår ledande specialistexpertis, säger Linus.

Xenit är specialister på Azure och är Microsoft guldpartner inom 8 områden, bland annat DevOps, Cloud Platform och Cloud Productivity. Xenit är även Advanced Specialization Program Partner inom “Windows Server and SQL Server Migration to Microsoft Azure”. Annica Wallenbro Stojcevski, Affärsområdeschef för Cloud & AI på Microsoft Sverige, berättar:

– Vi är glada att ha Xenit i Microsofts svenska partnernätverk. Efterfrågan i Sverige på Cloud Native-tjänster har ökat lavinartat de senaste åren och kompetensen på marknaden räcker i dagsläget inte till. Kubernetes är en viktig komponent av en modern arkitektur och kan hjälpa svenska företag och organisationer att accelerera sin utveckling, säger Annica Wallenbro Stojcevski, Affärsområdeschef för Cloud & AI på Microsoft Sverige.

Xenit Kubernetes Framework är ett open source projekt för att skapa en standardiserad modell för uppsättning av containerbaserad infrastruktur med Microsoft Azure. Ramverket består av kod, konfiguration, verktyg och dokumentation framtagna av Xenit enligt vedertagen good practice. Med Xenit Kubernetes Service ansvarar Xenit för bland annat drift, funktionsgaranti och kompetens.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>