XMReality Remote Guidance används av Iristick smarta glasögon

XMReality AB och Iristick NV har inlett ett partnerskap för att erbjuda XMReality Remote Guidance tillsammans med Iristicks smarta glasögon.

XMReality Remote Guidance används av Iristick smarta glasögon 1Iristicks smarta glasögon är specifikt konstruerade för industriella applikationer och uppfyller kraven för skyddsglasögon. XMReality Remote Guidance kan nu integreras med glasögonen för att lösa komplexa problem snabbare och mer effektivt och kommer utgöra en del av Iristicks erbjudande.

Detta samarbete möjliggör för fältserviceingenjörer och operatörer att använda XMReality Remote Guidance tillsammans med Iristick.Z1 smarta glasögon för att få support på distans. Smarta glasögon är en handsfree-lösning för arbetare som behöver ha båda händerna fria samtidigt som de har tillgång till kompletterande digitala arbetsinstruktioner för att kunna lösa arbetsuppgiften framför sig.

Smarta glasögon används främst inom industrin och Iristick har därför konstruerat sina glasögon för att uppfylla standarden för skyddsglasögon, samtidigt som de ger användaren en hög komfort som möjliggör långvarig användning. Något som expanderar möjliga användningsområden.

“Det som verkligen motiverar oss är att kunna erbjuda den rörliga arbetsstyrkan utmärkta verktyg för en välfungerande verksamhet med färre fel och ökad produktivitet. Fältservicetekniker kan i realtid koppla upp sig mot experter på distans och zooma in på den minsta av detaljer, allt för att se till att jobbet görs snabbare och mer effektivt. Genom att använda smarta glasögon kan de arbeta obehindrat med båda händerna fria medans de blir guidade. Vi ser, speciellt nu under och efter covid-19, att kombinationen av Iristick smarta glasögon och de avancerade funktionera hos XMReality Remote Guidance kommer hjälpa många av våra kunder att vidhålla en hög fältservicekvalitet var de än befinner sig i världen.” säger Johan De Geyter, VD på Iristick.

XMReality Remote Guidance kan redan idag integreras med flera av de vanligaste modellerna av smarta glasögon och bolaget ser potential i det kombinerade erbjudandet.

”Vi ser väldigt mycket fram emot det här partnerskapet. Industrisegmentet kommer att driva en stor del av tillväxten i vår affär. Iristicks glasögon passar perfekt för en industriell applikation med sin långa batteritid och robusta design. Kombinationen av Iristicks smarta glasögon och XMReality Remote Guidance kommer att vara ett bra val för alla typer av industriella applikationer.” säger Jörgen Remmelg, VD på XMReality.