Yamaha förvandlar dansare till en pianist med AI
Hem NyheterAI Yamaha förvandlar dansare till en pianist med AI

Yamaha förvandlar dansare till en pianist med AI

Publicerat av: Redaktionen

Den Japanska dansaren Kaiji Moriyama samarbetade nyligen med Yamaha för att förvandla sin dans till musik.

Yamaha förvandlar dansare till en pianist med AI 2Yamaha artificiella intelligens (AI) -teknologi gjorde det möjligt för den världsberömda dansaren att styra ett piano genom sina rörelser. Sensorer kopplade till Moriyamas rygg, handleder och fötter gav honom kontrollen över ett piano som spelade noter efter varje danssteg. Allt gjordes möjligt genom en ny form av AI, artificiell intelligens, skapad av Yamaha. I realtid kunde systemet analysera Moriyamas rörelser, och förvandla dem till musik.

Om teknologin

Den AI som antagits i systemet, som nu är under utveckling, kan identifiera en dansares rörelse i realtid genom att analysera signaler ifrån fyra olika sensorer som är kopplade till dansarens kropp.

Systemet har en databas som länkar samman melodi och rörelser, och med hjälp av denna databas skapar AI direkt en lämplig melodidata (MIDI) från dansarens rörelser. Systemet skickar sedan MIDI-datan till ett Yamaha Disklavier – piano, som översätter MIDI-filerna till musik.

För att konvertera dansrörelser till ett musikaliskt uttryck är Yamaha Disklavier  oumbärligt, eftersom pianot kan reproducera ett rikt ljud med extrem noggrannhet genom ett mycket dynamiskt anslag.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>