Yara skapar avancerad digital produktionsplattform med AWS
Hem NyheterMolntjänsterAWS Yara skapar avancerad digital produktionsplattform med AWS

Yara skapar avancerad digital produktionsplattform med AWS

Publicerat av: Redaktionen

Yara, en världsledande nordisk tillverkare av växtnäring och lantbruksprodukter, digitaliserar nu produktionen i nära samarbete med Amazon Web Services (AWS).

Yara skapar avancerad digital produktionsplattform med AWSMålet är att bygga en digital produktionsplattform som minskar miljöpåverkan samtidigt som den bidrar till såväl förbättrad tillförlitlighet som produktkvalitet, en effektivare produktion och en tryggare arbetsmiljö.

Yara, som grundades 1905 i Norge, har som målsättning att föda världen och skydda planeten. Idag har företaget 28 produktionsanläggningar och 17 000 anställda världen över, med svensk verksamhet i bland annat Köping.

– Yaras vision är enkel men väldigt kraftfull. Genom vår världsomspännande verksamhet försöker vi bidra till ett samverkande samhälle, en värld utan hunger, och en planet som behandlas med respekt. Digitaliseringen av vår produktionsplattform hjälper oss att förbättra effektiviteten, skapa nya samarbeten med partners kring nya affärsmodeller och, viktigast av allt, höja kvaliteten på våra växtnäringsprodukter, vilket kommer att leda till att fler munnar i världen kan mättas på ett hållbart sätt, säger Magnus Furuholmen, VP, Digital Production, på Yara.

Den nya plattformen blir nyckeln i digitaliseringen av företagets produktionssystem och drar nytta av ett brett utbud av AWS tjänster. Yara kommer att använda tjänsterna AWS IoT SiteWiseAWS IoT GreengrassAWS IoT Core, och AWS IoT Analytics för att detektera, samla och analysera data från produktionen och mäta produktivitet, pålitlighet, kvalitet, miljöpåverkan, säkerhet och innovation. Tack vara maskininlärningstjänster som Amazon SageMaker kommer Yara dessutom kunna förutse produktkvalitet och produktsammansättning, bättre balansera användningen av produktionsutrustning samt planera underhåll och reparationer, allt för att uppnå en optimal effektivitet i produktionen.

En del av målsättningen med projektet är också att kunna använda ny teknik som drönare och robotar för att utföra arbete som kan innebära risker, exempelvis i trånga utrymmen eller på hög höjd.

Partners, distributörer och underleverantörer kommer att kunna koppla upp sig mot plattformen för att samarbeta kring nya affärsmodeller.

– Yara är ett utmärkt exempel på hur tillverkningsindustrin i Norden kan dra nytta av digitalisering i molnet. Yara Digital Production Platform kommer inte bara att öka produktiviteten, utan också skapa nytta för de anställda genom förbättrad säkerhet, och stödja företagets långsiktiga hållbarhetsmål, säger Manuel Bohnet, Head of Enterprise, Nordics & Baltics, på AWS. –

– Vi är väldigt stolta att Yara tar plats bland våra andra framgångsrika nordiska industriföretag, som exempelvis Scania, Kone, Tomra och Cargotec, som valt att lägga digitaliseringsprojekt i AWS-molnet, avslutar Manuel Bohnet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>