Yaytrade rekryterar tidigare Schibsted-chefen David Oliva

Svenska Yaytrade laddar inför en internationell satsning.

Yaytrade rekryterar tidigare Schibsted-chefen David Oliva 1
Jon Berglund, David Oliva och David Knape. Foto: Press

Bolaget är en internationell utmanare till bland annat Blocket och erbjuder utöver ren försäljning även möjligheten för användarna att hyra och byta saker mot allt som har ett värde – även tjänster.

Den digitala marknadsplatsen, som backas av kändisparet Janni Déler och Jon Olsson, har inför den internationella expansionen rekryterat en riktig tungviktare inom branschen. Det är den förre Schibsted-chefen David Oliva som nu tar plats i Yaytrades styrelse.

David Oliva har en bakgrund som bland annat kommersiell chef på konkurrenten Blocket och kommer senast från en roll som global chef för affärsutvecklingen på Schibsted Marketplaces.

“Jag tror på Yaytrade, deras unika plattform bryter upp den traditionella marketplace-strukturen och öppnar upp för fler typer av peer-to-peer transaktioner och affärer. Detta ligger helt rätt i tiden. De har lyckats fånga upp de växande behoven i delningsekonomin och bevisat att modellen fungerar. Nu är det full gas framåt som gäller säger han i ett pressmeddelande.

Mediejätten Schibsted har den senaste tiden drabbats av en rad tunga avhopp. Schibsted Marketplaces vd Sondre Gravir slutade i början av september och alldeles nyligen lämnade både vd:n och finanschefenbolagets egna Blocket-utmanare Shpock.

David Oliva kommer att ta plats i Yaytrades styrelse tillsammans med bland andra techinvesteraren Johan Hernmarck, förre Goldman Sachs-partnern Carl Palmstierna liksom grundarna David Knape och Jon Berglund.

“Det är ett viktigt steg för oss i internationaliseringen att sätta rätt strategisk kompetens i Yaytrades styrelse. Med ett antal välkända namn i styrelsen och med David Oliva som senaste tillskottet, har vi en väldigt spännande styrelse som aktivt arbetar med oss i våra strategiska beslut”, säger David Knape.