Hem Nyheter Ytterligare detaljer om elfte generationen av Intels processorarkitektur (Rocket Lake-S)

Ytterligare detaljer om elfte generationen av Intels processorarkitektur (Rocket Lake-S)

Publicerat av: Redaktionen

Tidigare i år gjorde Intel stationära datorer ännu bättre genom lanseringen av processorer i 10:e generationens Intel Core-familjen med toppmodellen Intel Core i9-10900K.

Ytterligare detaljer om elfte generationen av Intels processorarkitektur (Rocket Lake-S) 2

Stiliserad bild av en Intel-processor

Under första kvartalet 2021 kommer processorer i 11:e generationens Intel Core S-serie (kodnamn Rocket Lake-S) att ge ännu mer prestanda för både gamers och entusiaster.

Rocket Lake är utvecklad för prestanda i stationära enheter och drar nytta av förändringar i mikroarkitekturen samt genombrott inom IPC för att ge högre rå prestanda jämfört med föregående generation.

Rocket Lake kommer att introducera en ny arkitektur för stationära datorer, kallad Cypress Cove, utformad för att ge bättre effektivitet med ökad prestanda för både hård- och mjukvara. Rocket Lake möjliggör tvåsiffrig procentuell förbättring av IPC-prestanda och levererar förbättrad Intel UHD-grafik med grafikarkitekturen Intel Xe.

Spel och de allra flesta tillämpningar är fortfarande beroende av högfrekventa kärnor för att driva höga bildhastigheter och minska latens. Dessutom förbättrar antalet instruktioner per klockcykel (IPC) den prestanda som klockfrekvensen ger genom att utföra fler instruktioner. Intel fortsätter att tänja på gränserna för prestanda med IPC-förbättringar och de klockfrekvenser som krävs för spel, innehållsskapande och multitasking.

Några av de nya funktionerna som introduceras med 11:e generationens Intel Core S-serie (Rocket Lake) inkluderar:

  • Ny Cypress Cove-arkitektur med Ice Lake Core-arkitektur och Tiger Lake-grafikarkitektur.
  • Tvåsiffrig procentuell förbättring av IPC-prestanda.
  • Bättre prestanda från generation till generation.
  • Upp till 20 CPU PCIe 4.0-banor för mer flexibel konfiguration.
  • Förbättrad Intel UHD-grafik med grafikarkitekturen Intel Xe.
  • Intel Quick Sync Video, erbjuder bättre videokodning och hårdvaruacceleration för de senaste Codecs.
  • Nya funktioner för överklockning för mer flexibel justering av prestanda.
  • Intel Deep Learning Boost och stöd för VNNI.

Processorerna för stationära datorer i 11:e generationens Intel Core S-serie, som lanseras under första kvartalet 2021, kommer att leverera fantastisk prestanda och flexibilitet för att möta behoven hos både gamers och innehållsskapare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00