Ytterligare två bilar med Smart Eyes teknik lanserade denna månad

Ytterligare två bilar utrustade med Smart Eyes teknik har lanserats denna månad av en europeisk biltillverkare.

Ytterligare två bilar med Smart Eyes teknik lanserade denna månad 1Detta innebär att tre bilmodeller, av Smart Eyes totalt 17 erhållna design-wins, nu har blivit officiellt lanserade. Den första bilen med Smart Eyes teknik lanserades av en annan biltillverkare i september 2017. Antalet lanserade bilmodeller är en tydlig bekräftelse på Smart Eyes marknadsledande position inom utveckling av förarövervakningsteknik för fordonsindustrin.

Föreställ dig en första åktur i din nya bil. Doften från de nya lädersätena, den kraftfulla motorn och den smakfullt designade instrumentbrädan. Men det är inte allt, din nya bil är även utrustad med artificiell intelligens (AI). Förutom att den är programmerad att känna igen din röst och favoritmusik ser den även till att du som förare håller dig vaken och alert under din körning. Genom noggrann eye-tracking kommer bilen registrera om du är trött, dåsig eller helt enkelt ouppmärksam på vägen. Iså fall kommer den varna dig, för att se till att du alltid är säker. Detta sker tack vare Smart Eye.

”Vi arbetar med de senaste vetenskapliga resultaten inom AI, computer vision och avancerad hårdvara för att rädda så många liv som möjligt. Att då se två ytterligare bilar med Smart Eyes eye-tracking teknik lanseras är för oss betryggande,” säger Martin Krantz, VD på Smart Eye.

Smart Eye är tillsvidare förhindrade att avslöja namnet på biltillverkaren.

Totalt har Smart Eye:s förarövervakningsteknik erhållit 17 design-wins, varav 13 är för andra generationens eye-trackningteknik till alla bilmodeller på en ny fordonsplattform.