ZebClient från svenska Zebware säkrar exceptionellt snabb access till din molndata
Hem NyheterMolntjänster ZebClient från Zebware säkrar exceptionellt snabb access till din molndata

ZebClient från Zebware säkrar exceptionellt snabb access till din molndata

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska mjukvaruföretaget Zebware presenterar idag testresultat som bekräftar att företagets nya cloud data memory bridge, ZebClient, skapar en enastående ökning av hastigheten för dataåtkomst från molnet.

ZebClient är en unik produkt som bygger på patenterad teknologi, däribland Zebwares proprietära erasure code som såväl säkrar dataredundans som ökar prestandan.

ZebClient separerar lagringen av data från compute-noderna och maximerar nyttan av lokalt minne så att en exceptionell prestanda uppnås. Upp till 500 gånger snabbare åtkomsthastighet mättes i tester genomförda vid Intels 5G Innovation Center i Stockholm.

“Zebware:s ZebClient optimerar användningen av Intel Optane-teknologi, vilket resulterar i större prestandalyft för krävande applikationer”, bekräftar Thomas Melzer, Lab Manager Data Center Group vid Intel Corporation i Stockholm.

ZebClient ökar läs- och skrivhastigheten genom att maximera och optimera användandegraden av Intel Optane persistent memory-teknologi och Optane ssd-diskar och genom möjligheten att samtidigt läsa från flera noder i ett kluster. Den inbyggda prioriteringsalgoritmen förbättrar prestandan ytterligare. ZebClient tillhandahåller också enhetlig åtkomst för objektdata och fildata och kan användas i såväl traditionell, virtualiserad som containerbaserad infrastruktur; via bare metal, hypervisors, Docker och i en betaversion för Kubernetes.

ZebClient från svenska Zebware säkrar exceptionellt snabb access till din molndata

Marie Johansson, VD på Zebware

Separationen av lagring i kombination med ökningen av åtkomsthastighet resulterar i en lösning där varaktig molnlagring kan användas effektivt även för de mest krävande applikationerna inom exempelvis analytics, maskininlärning och AI. När en applikation hämtar data via ZebClient kan den användas som om molndatan fanns tillgänglig lokalt. ZebClient kombinerar därmed det bästa av två världar – on-premise och molnet – och möjliggör en högpresterande, kostnadseffektiv, skalbar och framtidssäkrad IT-infrastruktur.

Zebware har samarbetat med Intel för att validera ZebClients effekt på prestandan. Från Intels perspektiv optimerar ZebClient nyttan med Intel Optane persistent memory för het data och Optane SSD för varm data, och möjliggör databehandling i hög hastighet med kostnadseffektiv lagring i molnet.

“Traditionellt har prestandaökning handlat om att jaga och ta bort flaskhalsar i infrastrukturen. Vår produkt bidrar till att eliminera det behovet och ZebClient gör det också enklare att bygga en ny typ av arkitektur för datahantering, som resulterar i kraftigt förbättrad prestanda, kostnadsbesparingar, flexibilitet och skalbarhet”, säger Marie Johansson, VD på Zebware.

“ZebClient är en banbrytande produkt, och vi ser fram emot att erbjuda den till alla de företag som idag kämpar med utmaningarna i att få fram IT-lösningar som ger hög prestanda och flexibilitet men samtidigt är kostnadseffektiva. De senaste ett och ett halvt åren har skapat ett enormt tryck på digital infrastruktur och den snabba digitaliseringstakten har gjort dessa utmaningar till ett fokusområde för varje datadriven verksamhet. Nu står vi vid en tidpunkt då vi verkligen kan göra skillnad med vår mjukvara som är skräddarsydd för att leverera hög prestanda för data i hybridmolnlösningar”, avslutar Marie Johansson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>