Zenuity väljer HPEs superdatorer för utveckling av självkörande bilar

HPE inleder nytt partnerskap med Zenuity, en svensk mjukvaruutvecklare för självkörande bilar, för att stötta nästa fas i utvecklingen av självstyrande fordon (AD) och för att förbättra säkerheten.

Zenuity väljer HPEs superdatorer för utveckling av självkörande bilar 1
Dennis Nobelius, VD, Zenuity

Zenuity är ett samarbetsbolag mellan Volvo Cars och bilteknologileverantören Veoneer. Genom partnerskapet kommer HPE leverera en IT-infrastruktur med högpresterande datoranvändning (HPC), så kallade superdatorer, och AI-lösningar genom as-a-Service-erbjudandet HPE GreenLake. Detta gör att Zenuity kan samla in, lagra, organisera och analysera globalt genererad data från sitt nätverk av testfordon och mjukvaruutvecklingscenter.

Genom systemen HPE Apollo, HPE ProLiant-servrarna och den dokumentbaserade lagringslösningen Lustre ska ett system skapas där Zenuity kan testa och utveckla nästa generations AD-programvara och självstyrande fordon. HPE Pointnext kommer att hantera den övergripande lösningen.

”Det här är de avgörande byggstenarna för framtidens självstyrande bilar. HPE förser oss med grunden som allt annat bygger på”, säger Dennis Nobelius, VD, Zenuity.

Lansering är planerad till sommaren 2020 och sker inledningsvis i Sverige med planer för en efterföljande global lansering.