ZeroPoint Technologies tar in 25 miljoner kronor för minneskomprimering
Hem Nyheter ZeroPoint Technologies tar in 25 miljoner kronor för minneskomprimering

ZeroPoint Technologies tar in 25 miljoner kronor för minneskomprimering

Publicerat av: Redaktionen

ZeroPoint Technologies AB meddelar idag att bolaget har tagit in en såddrunda på 25 miljoner kronor, från Industrifonden och tidigare ägare, för att finansiera bolaget 2021 och framåt.

ZeroPoint Technologies tillhandahåller världens enda tillgängliga IP-block för minneskomprimering i realtid för ”System on Chips” (SoCs), vilket effektivt fördubblar datorns arbetsminneskapacitet och minnesbandbredd. Detta ger betydligt högre prestanda per watt. Det nya kapitalet kommer att användas för att växa och utöka bolagets internationella närvaro och ta flera produkter till marknaden.

De mest utmanande flaskhalsarna inom datoranvändningen härrör vanligtvis från minneskapacitet och bandbredd. ZeroPoint Technologies Ziptilion™ löser dessa flaskhalsar med världens första allmänt tillgängliga minneskomprimeringsteknik för högpresterande SoC-processorsystem, som till exempel servrar, smarta mobiler och inbyggda system. Ziptilions hårdvarublock komprimerar datorns arbetsminne i realtid med en faktor på två till fyra gånger. Lösningen fördubblar minneskapaciteten och minnesbandbredden, vilket resulterar i betydligt snabbare system, mer prestanda per watt och lägre energianvändning.

-Dagens Deep Tech-landskap erbjuder många investeringsmöjligheter och Industrifondens styrka är att upptäcka och utforska de bästa innovationerna. Effekten av ZeroPoint Technologies produkt är extremt intressant eftersom den hanterar kritiska flaskhalsar i minneskapacitet och bandbredd. Forskningen som företaget bygger vidare på kommer från Chalmers. Forskningen tillsammans med de befintliga ägarna, Chalmers Ventures och andra framstående investerare, gör att denna investering är väldigt spännande, säger Anna Ljungdahl, Investment Director och hållbarhetschef på Industrifonden.

Det nya kapitalet kommer att stödja ZeroPoint när de växer sin kundbas i Nordamerika och Asien och deras utveckling av nya innovativa produkter. Företaget kommer också att utöka sitt ingenjörsteam i Sverige.

-ZeroPoint Technologies ambition är att bli de facto-standarden för arbetsminneskomprimering i högpresterande SoC-processorsystem, och denna finansiering ger oss muskler att få det att hända. Flaskhalsar i minnessystemet är en enorm utmaning för SoC-utvecklare, och vi mildrar denna utmaning genom att fördubbla arbetsminnets kapacitet och minnesbandbredd. System med minneskomprimering är miljövänliga och ekonomiskt effektiva. Vi minskar resursslöseri, minskar strömförbrukningen och minskar driftskostnaderna. Kort sagt: Vi levererar mer prestanda per watt”, säger ZeroPoint Technologies VD Klas Moreau.

ZeroPoint Technologies IP-block är enkelt att integrera med befintliga branschstandarder för chip-bus-protokoll. IP-blocket placeras på vägen till arbetsminnet och är transparant för operativsystemet och programmen. Tack vare de finjusterade komprimerings-/dekomprimeringsacceleratorerna och att data komprimeras när de hämtas från minnet, är åtkomstfördröjningen till minnet ofta kortare med Ziptilion än utan.

ZeroPoint Technologies är en avknoppning från Chalmers tekniska högskola i Göteborg och har genom åren utvecklat en imponerande IP-portfölj inom minneskomprimeringsområdet. Deras patenterade kompressionsteknik bygger på 15 års forskning. Idag arbetar företaget med branschledare med produktimplementeringsprojekt och tekniska utvärderingar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>