Zinkgruvan Mining AB förlänger nu samarbetsavtal med SKF
Hem NyheterFöretagsnyheter Zinkgruvan Mining AB förlänger nu samarbetsavtal med SKF

Zinkgruvan Mining AB förlänger nu samarbetsavtal med SKF

Publicerat av: Redaktionen

Zinkgruvan Mining AB förlänger samarbetet med SKF och Momentum Industrial AB och tecknar ett nytt treårigt serviceavtal för att öka tillgänglighet i kritisk roterande maskinutrustning.

Avtalet omfattar vibrationsmätning och analys online, tekniskt applikationsstöd för att optimera maskiner och smörjmedelsanalyser som tidigt identifierar risker för oväntade maskinstopp.

Göteborg, Sverige 2022-05-03: ”Vi är glada att fortsätta samarbetet med Zinkgruvan Mining. Avtalet omfattar en kombination av SKF:s och Momentum:s tjänster, säger Magnus Fors på SKF i Sverige, chef för den industriella eftermarknaden i region Mitt.

I gruvan, som sträcker sig närmare 1400 meter under jord och är den sydligaste underjordsgruvan i Sverige, bryts zink, bly och kopparmalm.

För att säkra tillgängligheten på maskinerna, stödjer SKF underhållsavdelningen i gruvan och ovan jord med fjärrövervakningstjänster online och rapporterar avvikelser som kan leda till oplanerade maskinstopp. Istället för att manuellt mäta i anläggningen, innebär fjärrövervakningen en säkrare arbetsmiljö och ett tryggt beslutsstöd för att vidta rätt underhållsåtgärder på kort och lång sikt.

”Syfte är att höja driftsäkerheten, möjliggöra ökad produktionsvolym och minska miljöpåverkan”, säger Tomas Alexandersson på Zinkgruvan Mining, underhållschef för anläggningarna ovan jord.

Zinkgruvan Mining AB förlänger nu samarbetsavtal med SKF

SKF REP Center

”Med stöd av analyserna från SKF och fjärrövervakningen kan vi även föreslå tekniska ändringar i maskinen för att på sikt bygga bort återkommande avvikelser i maskinen. Det innebär att tillgängligheten i maskinen ökar för den tiden produktionen är planerad vilket vi också dokumenterar med hjälp av ett verktyg för industriförbättringar”, säger Fredrik Forsberg, Momentum Industrial AB.

En nyhet i samarbetet är den tillståndsbaserade kontrollen av oljor i kritisk utrustning, där stort fokus ligger på kvaliteten och rening av olja i sitt system, vilket sparar pengar och framför allt miljön.

”Smörjmedelsanalyserna, vilka indikerar maskinens status, är ett komplement till vibrationsanalysen för ett bättre beslutsunderlag till underhållsåtgärder och förbättringsarbete”, säger Tomas Alexandersson.

Genom att montera in filtreringsteknik från SKF, kan oljan renas med målet att aldrig behöva byta oljan. Vid avstämningsmöten diskuteras resultatet av smörjmedelsanalyserna. Underhållsavdelningen kan då anpassa hur och när filtrering och andra underhållsåtgärder bör ske för att på det sättet minska kostnader och miljöpåverkan.

Momentum Industrial servar även Zinkgruvan Mining AB med optimering av lagerhållning av SKF rullningslager och andra reservdelar, vilket ger ytterligare fördelar i att öka tillgängligheten till maskinparken.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>