ZTEs råflirt med Apple-fanboys: Blade S6
Hem Produkt Nyheter ZTEs råflirt med Apple-fanboys: Blade S6

ZTEs råflirt med Apple-fanboys: Blade S6

Publicerat av: Redaktionen
ZTE Blade S6

På baksidan av ZTE Blade S6 står att läsa: ”Designed by ZTE in California”. Men baksidan är såvitt IT-Kanalen förstår inte av metall som formgivarnas uppenbara förebild, utan plast.

Det är omöjligt att börja en notis om ZTEs nya toppmodell Blade S6 på något annat sätt: den ser ut som en Iphone-kopia. Med det ur vägen konstaterar vi att det rör sig om en högst attraktiv apparat med en än mer lockande prislapp.

ZTE Blade S6 är en snygg telefon, enligt specifikationerna verkar den vara snabb och den har funktioner som tillsammans med sitt yttre placerar den i det övre segmentet av smarta telefoner. Skärmen är fem tum stor, vilket gör att den storleksmässigt placerar sig mellan Iphone 6 och 6+. Däremot är upplösningen lägre.

Telefonen är 7,9 millimeter tunn, mot 6,9 millimeter för Apples lilla sexa. Kameran kommer från Sony och registrerar bilder på 13 megapixel och filmar i HD-upplösning.

Hälften så dyr som Iphone 6

Och priset? ZTE själva räknar med att den kommer att gå för 2 900 kronor i butik till konsument.

Så här kommenterar leverantörens nordenchef Nicklas Sivander den nya modellen:

– När vi för drygt fyra år sedan lanserade den första Blade-telefonen på svenska marknaden blev det en stor succé och vi har sedan dess lanserat nya Blade-modeller i samma anda: prisvärd och hög prestanda. Med Blade S6 ger vi hela svenska folket ett prisvärt alternativ till de onödigt dyra telefonerna utan att ge avkall på vare sig kvalitetskänsla, hög prestanda och modern design.

Så här är luren specad:

ZTE Blade S6 specifikationer

Operativsystem: Android Lollipop 5.x
Display: 5 tum, 1280×720 punkter
Kamera: 13MP huvudkamera, 5MP selfiekamera
CPU och Minne: MSM8929, Snapdragon, 1,4 GHz octa-core, 2GB RAM + 16GB ROM
Batteri: 2400mAh
Dimensioner: 144×70,8×7,9mm
Nätverk:
LTE: 800/900/1800/2600 Cat 4
GSM/UMTS: GSM 900/1800/1900MHz
WCDMA: 900/1900/2100

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>