Zyxels första NAS med fyra diskar – för känsliga öron

Zyxel NAS540.
Zyxel NAS540.

Zyxel hoppas att nya NAS:en NAS 540 med plats för fyra diskar ska bli samma succé som förra årets nyhet i kategorin, den mindre NSA325. Höga prestanda och låg ljudnivå är två egenskaper som talar för den, enligt marknadschefen Petter Spector.

– Förra året lanserade vi NSA325v2 som är en NAS med plats för två diskar. Den togs emot extremt väl och blev en av de mest populära NAS:arna i Norden. Nu följer vi upp med vår första NAS för fyra diskar som också är den första i en rad produkter som kommer inom kort.

Den nya NAS:en är främst riktad mot konsumentmarknaden. Därför är den låga ljudnivån något som Petter Spector gärna lyfter fram.

– Tack vare en extremt stor fläkt går det nästan inte att höra NAS:en, säger han och påpekar att enheten har stöd för synkronisering mot tjänster som Dropbox och Google Drive.

NAS540 är alltså tillverkarens första enhet med plats för fyra diskar och den maximala lagringskapacitetn är 24 terabyte. Zyxel marknadsför den som många andra NAS-tillverkare som ett ”personligt moln”, och det går att nå informationen på den över internet genom att utnyttja Zyxels DDNS-tjänst (Dynamic DNS).

Enheten har stöd för RAID 1, 5, 6 och 10 vilket exempelvis innebär att ingen information behöver gå förlorad även om en av diskarna skulle gå sönder. Prestanda är också något som Zyxel gärna lyfter. Den läser i upp till 130 MB per sekund och skriver med 48 MB per sekund. Priset torde också underlätta försäljningen av apparaten. Uppskattat slutkundspris hamnar på 1995 kronor.

Post Comment